Vágólapra másolva!
A nemrégiben befejeződött német bajnokságban a Kicker című szaklap osztályzatai alapján a legjobb mezőnyjátékos a Werder Bremen középpályása, Thorsten Frings lett, akit a kapusok közül is csak Oliver Kahn előzött meg. A focistát már majd fél éve csábítja a Borussia Dortmund, amely időközben bajnok lett, de egyelőre tart a kötélhúzás a két klub között a futballista vételárát illetően.

Frings még 1996-ban került a brémai klubhoz az Alemannia Aachenből, és akkoriban elsősorban csatárként vették számításba, de ezen a poszton nem tudott maradandót alkotni a Bundesligában. Éveken keresztül csak vegetált a Werderben, ám amikor a középpályára vezényelték vissza, egyre jobb teljesítményt nyújtott, és már az előző bajnokágban is remekül futballozott, de akkor még nem játszott kiugróan. A jelenlegi pontvadászatban annál inkább: mindössze egy találkozót hagyott ki eltiltás miatt, és amellett, hogy a mezőnyben rengeteget dolgozott, sok labdát szerzett és azokat jól osztotta el, még hat gólt is lőtt - márpedig korábban egyetlen idényben sem volt ilyen sokszor eredményes.

A Werder szerette is volna meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését, de Frings ebbe nem ment bele, és így a brémaiaknak most kell eladniuk, ha nem akarják egy év múlva ingyen elengedni. Érdeklődőben persze nem volt hiány, több külföldi gárda mellett a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund is bejelentette igényét, és Frings a dortmundiakkal egyezett meg. Igen ám, de a két egyesület álláspontja egyelőre messze áll egymástól, és a távolság egészen pontosan 2,7 millió euró (644 millió forint). Az újdonsült bajnokcsapat ugyanis 7,3 millió eurót (1,7 milliárd forint) adna a focistáért, ráadásul ebből csak hatot fizetne ki rögtön, a többi attól függene, hogy a Dortmund a következő idényben hogyan szerepel. Ez az összeg egyébként érdekes módon került nyilvánosságra: a klub vezetősége faxon akarta megtenni ajánlatát a brémaiaknak, ám a titkárnő véletlenül rossz számot ütött be a készülékbe, a fax így egy magánszemélyhez jutott el, aki természetesen jó pénzért eladta az információt az újságoknak.

A brémaiakat mindez persze különösebben nem érdekli, nekik csak az számít, hogy megkapják azt a pénzt Fringsért, amennyit szerintük a focista ér. Ez pedig tízmillió euró, amiből nem hajlandóak engedni. A klub sportigazgatója, az egykori kiváló futballista, Klaus Allofs szerint ha a BVB nem fizeti ki ezt a pénzt, akkor a középpályás a következő szezonban is náluk kergeti majd a labdát. A Werder ráadásul még a világbajnokság előtt le akarja zárni a dolgot, hiszen nekik is tudniuk kell, hogy kell-e új focistát igazolniuk Frings helyére, és mennyi pénzük lesz erősítésre. Lisztesék mindenesetre már gondoltak arra, hogy mi lesz, ha Frings eligazol: kiszemeltjük a brazil válogatott fiatal focistája, Gilberto Silva.

Ajánlat: