Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Este vajon Hierro vagy Ballack emelheti a magasba a képünkön Breitner és Platini által szorongatott trófeát?
Real Madrid
Bayer Leverkusen

A német együttes meglepő módon "túlélt" három sztáredzőt (Christophe Daum, Rudi Völler, Berti Vogts), hogy Klaus Toppmöllerrel érje el legnagyobb sikerét. Az együttesben az eltiltott Zé Roberto és a sérült Jens Nowotny hiányzik, helyettük várhatóan Thomas Brdaric, valamint Boris Zivkovic kap majd lehetőséget. "Mindenkinek hinnie kell magában és a csapatban, hogy esélyünk lehessen a Real ellen. A fizikai felkészítés mellett most van a legnagyobb jelentősége a mentális segítségnek. A múlttal nem érdemes foglalkozni, csak a jelennel. Abszolút esélytelenek vagyunk, de talán ezt kiaknázva a lehetetlent is megvalósíthatjuk" - mondta Toppmöller.

"A Madrid az esélyes, de ha azt a formánkat mutatjuk, amellyel remekeltünk a sorozatban, akkor akár győzhetünk is" - erősítette meg edzője szavait Michael Ballack. "Ha nekik rontunk, akkor bajba kerülhetünk. Támadólag kell fellépnünk, de vigyáznunk kell a védekezéssel is. Szerencsére sok olyan játékosunk van, akik eldönthetik a mérkőzést. Eddigi sikereinket edzőnknek köszönhetjük, nagyszerű munkát végzett. Köszönjük, Herr Toppmöller!"

A madridi együttesben két kérdés van csupán. Bizonytalan a francia Makelele játéka, bár hétfő óta edz, nem biztos, hogy kezdőként számít rá a szakvezetés. Ebben az esetben Flavio Conceicao lép a középpályára. Raul helye biztos, mellette Morientes vagy Guti kaphat lehetőséget. Játszani fog a két aranylabdás, a portugál Luis Figo és a francia Zinedine Zidane.

Főleg utóbbi számára fontos a találkozó, hiszen korábban a Juventusszal két BL-finálét is elbukott - egyet éppen a Real ellenében. "A klub centenáriumának fénypontja a BL-döntő lenne, emiatt hatalmas a várakozás. Mindkét klub hasonló cipőben jár, hiszen egyaránt elbukta a bajnoki címet és a kupadöntőt. Ez az év legfontosabb mérkőzése, természetesen nyerni akarunk" - nyilatkozta Vicente del Bosque vezetőedző.

"A Leverkusen roppant erős csapat, olyan szervezett, mint ami egy német csapattól elvárható. Sokan fanyalogtak, hogy miért a Bayer jutott a döntőbe. Egyszerű: mert megérdemelte. Utolsó pillanatban vesztette el a bajnoki címet, kikapott a kupadöntőben, egyszerűen nem volt szerencséje. Nem is miattuk, inkább a saját csapatom miatt aggódom, nagy kérdés, milyen lesz a beállítottságunk. Ha odafigyelünk, nem kaphatunk ki" - értékelt Raul.

János Károly spanyol király mellett talán Sean Connery lesz a legismertebb nézője a Bajnokok Ligája-döntőnek. A 72 éves skót születésű amerikai filmszínész a James Bond sorozattal tett szert világhírnévre. A találkozó 200 országban kerül képernyőre, a Hampden Parkból 77 (!) tv-kamerával közvetítenek. A közel 1000 technikus mellett 800 újságírót akkreditáltak a fináléra.

A találkozó 20.45-kor kezdődik, az összecsapást a svájci Urs Meier vezeti (segítői: Buragina, Zuger)

A várható kezdőcsapatok:
Madrid: Cesar - M. Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Makelele, Solari - Figo, Zidane, Raul - Morientes
Leverkusen: Butt - Zivkovic, Lucio, Sebescen, Placente - Ramelow - Schneider, Ballack, Bastürk, Brdaric - Neuville

Pincési László

Ajánlat: