Vágólapra másolva!
Eseménytelen első félidő után felpörögtek az események, 18 perc alatt négy gól is esett, a hajrában mindkét együttes megszerezhette volna a győzelmet, s ez végül a hazai együttesnek sikerült.

Borsodi Liga, 36. forduló, rájátszás az 1-6. helyért:
Újpest - Ferencváros 3-2 (0-0)
Megyeri út, 5000 néző
vezette: Szabó Zs.
Újpest: Szántai - Kunzo, Korolovszky, Tamási, Pető - Poljakovic, Erős, (Szélesi, 85.), Sloncik (Móri, 42.), Lőw - Tokody, Vagner (Herczeg, 46.)
Ferencváros: Szűcs L. - Balog, Vukmir, Keller - Kriston, Kapic (Jovic, 49.), Lipcsei, Szkukalek - Pinte (Vén, 80.), Horváth P. (Szili, 38.), Penksa
gól: Erős (55.), Lőw (59.), Herczeg (92.), illetve Jovic (61., 64.)
sárga lap: Pető (49.), Poljakovic (62.), Korolovszky (81.), illetve Keller (93.)

16. perc: Lipcsei jobbról ívelt középre szabadrúgást, Szántai kiejtette a labdát, így Vukmir 10 méterről, nagy helyzetben lőhetett kapura, ám az újpesti kapus másodjára bravúros vetődéssel hárított.

55. perc: Tokody a saját 16-osán szerelt, majd indította Mórit, aki Erős elé játszott, s az újpesti középpályás 17 méterről, laposan a bal alsó sarokba bombázott (1-0).

59. perc: a csereként beállt Herczeg futott el a jobb oldalon, kicselezte a keresztező Vukmirt, majd középre gurítását Móri az 5-ösről Szűcs Lajosba lőtte, de a labda a berobbanó Lőw elé pattant, aki közvetlen közelről a kapu közepébe talált (2-0).

61. perc: az újpesti 16-oson ide-oda pattogott a labda, a védők már kifele indultak, ám Lipcsei az üres területre ívelte a labdát, amire Jovic startolt rá, és a kifutó Szántai mellett a kapu közepébe gurított (2-1).

64. perc: Penksa keverte meg a bal oldalon az újpesti védelmet, majd középre ívelt, és a berobbanó Jovic 10 méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb sarkába (2-2).

92. perc: Korolovszky tört előre, Móri elé tálalt, aki a kivetődő Szűcs Lajosba lőtt, de a labda ismét Korolovszky elé került, aki most Herczeget játszotta meg, és a csatár 10 méterről a kapu közepébe helyezett (3-2).

A mérkőzés lefújását követően a vendégcsapat szurkolóinak egy része a 3-2-es vereség miatti dühében tört-zúzott a Megyeri úti stadionban. A ferencvárosiakat az is felbőszítette, hogy az újpesti nézők közül sokan a játéktérre berohanva ünnepeltek.

Egyelőre nem tudni, mekkora az okozott kár. A rendőrség két személyt őrizetbe vett, de Práger Ferenc újpesti rendőrkapitány szerint a videofelvételek alapján további előállítások várhatók.Több mint fél óra telt el a találkozó után, amikor a mintegy 2000 fős ferencvárosi szurkolósereg rendőri kísérettel elindult a Váci úton az őket szállító külön metrószerelvényhez.

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása, mesterlövészei, a 36. forduló eredményei

Korábban: