Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét kétségtelenül legnagyobb eseménye a Bajnokok Ligája döntője volt, nem csoda, hogy álomcsapatunkban is négyen szerepelnek a finálé játékosai közül. Rajtuk kívül a hét során lejátszott rengeteg előkészületi mérkőzések hősei kerültek be a tizenegybe.
Iker Casillas (spanyol, Real Madrid): a fiatal portás csak kispados volt a Bajnokok Ligája döntőjében, ám César sérülése után a második félidő közepén becserélték, és a meccs egyik főszereplőjévé vált. Az utolsó percekben három hatalmas bravúrt mutatott be, és ezzel megmentette a Real számára a trófeát.
Carlos Paredes (paraguayi): a dél-amerikai válogatottat a tavaly történt edzőcsere miatt sokan leírták, mivel Cesare Maldini nem a legjobb viszonyban volt a játékosaival a sajtó szerint. A gárda aztán a svédek elleni előkészületi meccsen csattanós választ adott a kétkedőknek, hiszen Stockholmban nyert 2–1-re, és a második találatot a jobbhátvéd Paredes szerezte, aki pedig nem sokszor szokott előremenni. Glenn de Boeck (belga): a francia válogatott nem a legjobb előjelekkel utazott el Japánba, hiszen utolsó hazai előkészületi meccsén 2–1-es vereséget szenvedett Belgiumtól. A belgáktól különösen a védelem szuperált remekül, arról nem is beszélve, hogy az első találatot a középhátvéd De Boeck szerezte egy parádés fejessel. Lúcio (brazil, Bayer Leverkusen): a gyógyszergyáriaknak nem sikerült a nagy bravúr, és vereséget szenvedtek a Bajnokok Ligája döntőjében, de ez legkevésbé sem a gárda középhátvédjén, Lúción múlt. A brazil ugyan az első gólnál nagyot hibázott, de ezt kijavította az egyenlítő találattal, és egészen a kilencvenedik percig kiválóan futballozott, ám akkor sérülés miatt le kellett őt cserélni. Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): a királyi gárda balhátvédje nem játszott kiemelkedően a BL-döntőben, sőt, ha a németek csatára, Thomas Brdaric az első félidőben kihasználja nagy hibáját, akkor el is úszhatott volna rajta a meccs. Ennek ellenére csapata mindkét találatánál előkészítőként jeleskedett, és így megérdemelten került be a hét álomcsapatába.
An Jung Hvang (dél-koreai): sokak szerint a koreai gárda a világbajnokság egyik meglepetéscsapata lehet, hiszen a hazai pálya külön előnyt jelent a számukra. A Skócia elleni barátságos mérkőzéseken mindenesetre remekül ment nekik a játék, különösen az olasz Perugiában szereplő középpályás, An villogott, aki kétszer is betalált a britek hálójába. Zinedine Zidane (francia, Real Madrid): a francia középpályás a világ legdrágább játékosaként került a királyi gárdához tavaly nyáron, és egy darabig úgy tűnt, hogy nem tudja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Az idény vége felé azonban egyre jobban futballozott, és a BL-döntőben feltette a koronát teljesítményére: kiválóan játszott, és egy parádés góllal a győzelmet is megszerezte csapatának. Ronaldinho (brazil): a selecao egyelőre a sérüléssel bajlódó Rivaldo nélkül játssza előkészületi mérkőzéseit, Ronaldo sincs még igazi formában, ám a brazilok így sincsenek túlságosan elkeseredve. Ronaldinho ugyanis remekül futballozik, és könnyen lehet, hogy ő lesz a gárda legnagyobb sztárja a vébén. A Katalónia elleni előkészületi meccsen mindenesetre villogott, és két gólt is szerzett. Karel Poborsky (cseh): a cseh válogatott nem jutott ki a világbajnokságra, de az olaszok elleni előkészületi mérkőzésen bebizonyították, hogy ott lenne a helyük. A taljánok 1–0-s legyőzéséből különösen az éppen a Serie A-ból most hazatérő Poborsky vette ki leginkább a részét, a középpályás a bal oldalon kedvére ment el, és kiválóan futballozott.
Miroslav Klose (német): a Nationalelf meglehetősen pechesen készült a vébére, hiszen egyre-másra dőltek ki a játékosai sérülés miatt. Egyvalami miatt azonban nem kell aggódnia Rudi Völlernek: a csatársorban Mirlslav Klose bomba formában van, a legutóbb az osztrákoknak rúgott egy mesterhármast, és úgy tűnik, hogy kezdő ember lesz a világbajnokságon. Sebastian Abreu (uruguayi): a celeste legnagyobb problémája a selejtezők során az volt, hogy nem igazán akadt igazi góllövő csatára. Úgy tűnik, az előkészületi mérkőzések során sikerült megtalálni az ideális megoldást, hiszen Abreu futószalagon kezdte ontani a gólokat. Azok után, hogy Korea ellen kétszer volt eredményes még márciusban, a múlt héten háromszor is betalált: egyszer az Egyesült Államok, kétszer pedig Kína ellen.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)