Vágólapra másolva!
Alacsony színvonalú találkozón a helyzeteit könnyelműen elszórakozó Dunaferrel szemben a Ferencváros lényegében helyzet nélkül győzött, és mivel az MTK hazai pályán kikapott az Újpesttől kiharcolta az UEFA-kupaszereplésre jogosító második helyet.

Borsodi Liga, 38. forduló, felsőház:
Ferencváros - Dunaferr 2-0 (0-0)
Üllői út, 4000 néző, V: Dubraviczky
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Cheregi, Szkukalek - Kriston, Lipcsei, Gyepes, Penksa (Vén, 89.) - Gera, Jovic (Pinte, 84.).
Dunaferr: Bita - Molnár, Salamon, Éger (Mészáros, 78.), Kiss Gy. - Sowunmi, Jäkl, Lengyel, Rósa H. - Balaskó (Medic, 54.), Tököli.
gól: Dragóner (63.), Cheregi (91.)
sárga lap: Gera (72.), Pinte (87.), illetve Balaskó (36.), Jäkl (69.), Sowunmi (74.), Bita (83.)

Fura és lagymatag iramú mérkőzést játszott a két csapat, amelyen az első félidőben csak a Dunaferrnek akadtak helyzetei, ám azokat a vendégjátékosok el is hibázták. A szünet után sem változott sokat a játék képe, ám a fáradtan mozgó ferencvárosiak Bita kapushibáját kihasználva vezetést szereztek Dragóner révén, a 91. percben pedig Cheregi fejes góllal állította be a 2-0-ás végeredményt.

A mérkőzést követően a hazai szurkolók betódultak a pályára, ünnepelni kezdték kedvenceiket, majd Muszbek Mihály, az MLL igazgatója adta át az ezüstérmeket a boldog ferencvárosi játékosoknak.

25. perc: Rósa Henrik indításával Lengyel teljesen egyedül törhetett kapura, de nyolc méterről a kivetődő Szűcs Lajosba lőtte a labdát.

62. perc: Tököli átadásával Sowunmi kibújt a védők közül, de tizennégy méterről a jobb kapufa mellé gurított.

63. perc: Gyepes a tizenhatos bal oldali sarkáról keresztbe ívelt, Gera lefejelte a labdát, amit a kétségbeesetten menteni igyekvő Éger a saját kapujába továbbított, öngól (1-0).

91. perc: Egy jobb oldali ferencvárosi szögletet követően Vén középre ívelését Cheregi nyolc méterről a kapujából feleslegesen kifutó Bita feje felett a hálóba csúsztatta (2-0). Amint a labda a kapuba vánszorgott, a pálya szélén felsorakozó szurkolók beözönlöttek a gyepre, holott Dubraviczky játékvezető még nem vetett véget a találkozónak.

Garami József (Ferencváros): "Bravúr volt ez a javából, tavasszal hét pontot vertünk a végül bajnoki címet nyert ZTE-re, s huszonkettőt az MTK-ra, ami jelzi, hogy remek sorozatot produkált a csapat. Boldog és büszke vagyok, hogy a Ferencvároshoz szerződtem télen."

Egervári Sándor (Dunaferr): "Mivel a futball nem pontozásos sportág, és a helyzeteinket sorra elhibáztuk, megérdemelten nyert a Ferencváros, amihez gratulálok az ellenfélnek. Kívánom a zöld-fehéreknek, hogy méltóképpen képviseljék a magyar labdarúgást az UEFA-kupában."

Bánki József

Ajánlat: