Vágólapra másolva!
Nem sikerült bejutnia a labdarúgó UEFA-kupa selejtezőjébe a Debrecen együttesének, amely a kedd esti sorsoláson nem került a kedvezményezett két csapat közé. A fair play-verseny tizenhét jelöltje közül az angol Ipswichnek és a cseh Olomoucnak kedvezett a szerencse, így e két együttes szerepelhet a kisebbik európai kupasorozat előcsatározásaiban.

Az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) által létrehozott fair play-verseny tizenhét potenciális jelöltje közül Angliának és Csehországnak kedvezett a szerencse, így a két országból az Ipswich Town és Sigma Olomouc indulhat az UEFA-kupa selejtezőjében. (Ezáltal a Debrecen így nem csatlakozhatott a kuparésztvevő Ferencvároshoz és az Újpesthez.) A két csapatot az egykori svájci válogatott játékos, Karl Odermatt sorsolta ki azon gárdák közül, amelyek országai a sportszerűségi versenyben nyolc pont fölött teljesítettek. A győztes Norvégia képviseletében a Brann Bergen egyenes ágon jutott a kisebbik európai kupasorozatba.

A hazai bajnokságok fair play-listáján az Ipswich a negyedik lett, de miután az előtte lévő Manchester United, Liverpool és Newcastle is kuparésztvevő, így esett a választás a kiscsapatra, amely egyébként kiesett az angol Premiershipből. "A bajnoki szereplésből adódó csalódottság után nagy ajándékot és lehetőséget kaptunk. Tavaly remekül szerepeltünk az UEFA-kupában, most egy év tapasztalatával és bölcsességével még többre vihetjük" - nyilatkozta David Sheepshanks klubelnök. Csehországban a Sigma a BL-résztvevő Sparta Praha és Sloven Liberec mögött végzett, így a bajnoki tizedik gárda szerepelhet az európai porondon.