Vágólapra másolva!
A szurkolók ítéletére mindig illik odafigyelni. Bár olykor a drukkerek is szimpátia alapján választanak maguknak kedvencet, ám zömmel náluk is a produkció számít, s mindezek figyelembevételével méltán az egyik legnépszerűbb ferencvárosi futballista Szűcs Lajos.

Ráadásul egy kapust eleve a kapott gólok száma minősít, márpedig ez ügyben nem túlzás: amit Szűcs Lajos tavasszal művelt a gólvonal előtt, az elképesztő. A ferencvárosi portás a tavaszi szezonban, a rájátszással együtt mindössze kilenc gólt kapott. Igaz, ősszel huszonkét meccsen harmincat, mellesleg ez is jelzi, hogy a téli váltás után Garami József mesteredző alaposan megszervezte a zöldek védekezését, no meg akadt egy remek kapusa is.

Az NB I-es mezőnyben "természetesen" Szűcs kapta a legkevesebb gólt (39), s ahogy tavaly a bajnoki cím megszerzésében, úgy most az ezüstéremben is hervadhatatlan érdemei vannak a népszerű sportembernek: nélküle aligha ért volna oda a második. helyre a Fradi. "Számomra mindig is fontos volt a szurkolók szeretete, ezért is örülök annak, hogy ennyien gratulálnak tavaszi teljesítményemhez" - kezdte a válogatott kapuvédő. "Csak az bánt, hogy nem lettünk bajnokok, mivel a Fradinál soha sem lehet más cél. Remélem jövőre sikerül megszereznünk az első helyet, személy szerint pedig bizakodok, hogy továbbra is élvezem majd a drukkereink bizalmát. Nem tagadom, e nélkül nekem sem menne olyan jól a védés."

Mellesleg a Fradinál nem titok, hogy Szűcs eddigi tartalékja, Németh Gábor Siófokra távozik, így a zöldeknek újabb kapus után kell nézniük. A kiszemeltek: Kövesfalvi István, akinek lejár a szerződése a Vasasnál, valamint Udvarácz Milán, a Kispest hálóőre, aki évekkel ezelőtt védett már az Üllői úton.

Továbbra is szó van Jäkl Antal, a Dunaferr középpályásának a leigazolásáról, utóbbi esetében komoly pikantéria, hogy a gyerekkora óta nagy Fradi-drukkernek számító futballistát a társak folyamatosan cukkolták az újvárosi öltözőben.

Bánki József