Vágólapra másolva!
A vb árnyékában több átigazolás is nyélbe üttetett, így a spanyol Josep Guardiola már gyakorlatilag az AS Roma játékosa, a mexikói válogatott csapatkapitányát, Rafael Marquezt pedig a Lazio csábítja.

Josep Guardiola változatos szezont tudthat maga mögött: alighogy megérkezett az FC Barcelonától az olasz Bresciához, négy hónapra eltiltották a futballtól, mert egy doppingvizsgálat során nandrolon nyomára bukkantak a szervezetében. Amikor visszatért, remek formát mutatott, a Brescia bennmaradt az olasz élvonalban, de José Antonio Camacho válogatottjából mégis kimaradt jobb térdének sérülése miatt.

A sérülése azonban rendbejött, olyannyira, hogy Guardiola átment az AS Roma orvosi vizsgálatán, így nincs akadálya annak, hogy aláírja két évre szóló szerzôdését új klubjával.

A másik római élvonalbeli klub, az SS Lazio a mexikói válogatott csapatkapitányát, Rafael Marquezt célozta meg, s 15 millió eurót (3,5 milliárd forintot) áldozna az AS Monaco középsô védôjéért. Sergio Cragnotti klubelnök az olasz sajtó szerint azért környékezte meg Marquezt, mert az olasz válogatott védő, Alessandro Nesta az Internazionaléhoz igazolna.

A Nesta helyettesítésére kinézett Marquez 1999 óta játszik a francia AS Monacóban, ahol 59 mérkôzésen négyszer volt eredményes.

Németh Andrea