Vágólapra másolva!
Rettegnek és fel vannak háborodva a Kispest labdarúgó-csapatának hívei, ugyanis komoly veszélyben van a patinás klub élvonalbeli léte. Ha a jövő vasárnapi határidőig nem tudják bemutatni a működéshez szükséges bankgaranciákat, az MLSZ nem ad rajtengedélyt a csapatnak az NB I-ben, s ez esetben a harmadosztályba minősíthetik vissza az egykoron Puskás Ferenc nevével fémjelzett egyesületet.

A helyzet súlyosságára jellemző, hogy Koncz László, az egyik tulajdonos már napokkal ezelőtt bejelentette, a továbbiakban nem tudja biztosítani a feltételeket, támogatóként viszont még szívesen segítené az együttest. Ezt már csak azért is nehéz elképzelni, mert szűkebb kispesti futballberkekben régóta tartja magát a szóbeszéd, miszerint 250 millió forintos adóssága van a klubnak.

A szurkolók körében nyílt titok, hogy különböző összegekkel tartoznak a játékosoknak és Détári Lajos vezetőedzőnek is, igaz utóbbinak - a tulajdonosokkal való megállapodás alapján - szerződése sincs, csupán szóbeli megegyezés alapján végezte a tréneri feladatokat. Tetézi a bajt, hogy az ismert anyagi problémák miatt senki sem akar Kispestre szerződni, mi több, aki csak teheti, menekül a Bozsik-stadionból.

Faragó István és Kovács Béla már jóideje a távozás gondolatával foglalkozik, míg Sasut el akarják adni a vezetők, ám a csatár ára 500 ezer dollár, ennyiért pedig kicsi a valószínűsége, hogy bárki is megvegye a román labdarúgót. De még ha sikerülne is ekkora pénzért eladni Sasut, a hűséges kispesti rajongók szerint a rajtengedélyhez szükséges összeg előteremtése így is bűvészmutatványnak tűnik. Persze azt sem bánnák, ha bárki valahogy elvarázsolná a kivánt összeget, csak maradjon NB I-es a Kispest.

Bánki József

Ajánlat:

Litván ellenféltől kapott ki a Kispest

Korábban:

Koncz lemond, bajban a Kispest

Fórum:

Magyar foci