Vágólapra másolva!
Immáron kilencedik alkalommal rendezik meg Monoron az Innstadt-Ilzer labdarúgó-tornát, amelyen a tavalyi győztes Debrecen mellett az Újpest, a Vasas 1992-es csapata, valamint a Dabas együttese vesz részt.

Az Újpest Szlovákiából szerződtetett új vezetőedzője, Molnár László, a július 6-tól-július 9-ig tartó tornán mutatkozik be, s hasonló a helyzet a Debrecen, illetve az új tréner, Szentes Lázár esetében is.

Sokan kíváncsian várják mire lesz képes a Vasas tíz évvel ez előtti együttese, hiszen Genzwein Ferenc, a piros-kékek akkori szakvezetője, a monori rendezvény szülőatyja összetrombitálta hajdani legénységét, így az angyalföldieknél többek között pályára lép Sáfár, Mészöly Géza, Geress, Tuboly, Pecha, Zvara, Gubucz, Juhár, Teodoru, Erős, Galaschek, a külföldiek közül pedig a tatár Sirinbekov és a kongói Claude Mbemba is.

A nosztalgiát erősítheti még a kilátogató szurkolókban, hogy olyan díszvendégeket láthatnak az eseményen, mint az olimpiai bajnok (1968) Gelei József, továbbá a Vasas hajdani menői, Müller Sándor és Várady Béla.

A futball mellett a rendezők a hangulatról is gondoskodnak, hiszen a mérkőzések előtt és után például Koós János, valamint a Gesarol zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt, a tornát pedig látványos tűzijáték zárja.

Bánki József