Vágólapra másolva!
Jelenleg hét külföldi van próbajátékon a Zalaegerszeg futballcsapatánál, ahol az aranyérmes együttes már gőzerővel készül a BL-előselejtező második körére, ahol a horvát bajnok NK Zagreb vár rájuk.

Lejátszotta első felkészülési meccsét a bajnok ZTE. Az egerszegiek "albérletükben", Andráshidán a Gersekarátot fogadták és könnyedén győzték le a vasiakat. Az új fiúk közül játszott a horvát Igor Budisa, aki a Bundesliga II-ben szereplő 1. FC Schweinfurt 25 éves középhátvédje. Robert Neumann és Martin Guzsik, a két cseh fiú volt a két szélső középpályás, ők jelenleg az élvonalbeli Liberec labdarúgói.

Egy skót, Neal Murray játszott a pálya közepén, feltűnően nagy súlyfelesleggel és kevés futással, pedig közel 100 meccset lehúzott a nagyhírű Glasgow Rangersben is, de Zalába az angol másodosztályú Grimsby Town-tól jött. Szünet után, csereként lépett pályára négy óra autózás után a 23 éves horvát Stepan Ljukic, aki az NK Osijek bal oldali középpályása.

Nem láthatta még játék közben a népes szurkolótábor a szlovák Petrzalka kapusát, Peter Olecet, akin kívül egy másik hálóőr is érkezett az egerszegiekhez, méghozzá nem is akárki: Stefan Brasas Lisztes Krisztián csapattársa volt a Werder Bremenben, legutóbb pedig a másodosztályú MSV Duisburgban védett. A 35 éves, 202 centis kapuvédőt szintén tesztelni fogják.

Bozsik Péter szakvezető a hírek szerint csak a horvát középhátvédet javasolja megvételre, no meg a kapusok közül az egyiket. Biztos, hogy nem jönnek a beharangozott portugál labdarúgók és miután a kupában összekerültek, az NK Zagreb sem engedi el a kiszemelt középpályását.

Szabadlistára tették a klubnál a kazah Andrej Dobranszkijt, aki tavasszal Hévízen tett nagyon jó benyomást a vezetőkre. Az olimpiai válogatott védő Udvari Tamás is elmehet, csakúgy, mint Nagy Csaba, aki kölcsönben a Siófoknak segédkezett a feljutásban. A kékek elöljárói szerint egyikük sem rossz labdarúgó, de a szűkített keretbe nem férnek be.

Nemcsak a labdarúgók, hanem az építők is gőzerővel dolgoznak: már betonozták a déli tribünt és elkészítették a villanyvilágítás alapjait is. Újabb bejáratot vágtak az állóhelyi szektorban és kiszélesítették a pályát is. A kormány által biztosított újabb 400 millió forintnak köszönhetően fedett lelátó és futófolyosó is épül, valamint felújítják a stadion mögötti füves edzőpályákat. Mindez azonban a jelek szerint nem készül el október közepe előtt, így továbbjutás esetén sem játszhatnak Kocsárdiék Zalaegerszegen.

Edzőmérkőzés:
Zalaegerszeg - Gersekarát 12-0 (5-0)
Andráshida, 1000 néző
vezette: Vincze
ZTE, első félidő: Bardi - Kocsárdi, Urbán, Budisa, Szamosi - Neumann, Murray, Balog, Guzsik - Kenesei, Egressy.
Második félidő: Bardi - Kral, Udvari, Csóka, Róth - Nagy, Molnár, Józsi, Ljukic - Sabo, Koplárovics
gól: Kenesei (4), Róth (2), Nagy (2), Guzsik, Józsi, Koplárovics, Sabo

Zsámár Roland