Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint az itáliai bajnokcsapat, a Juventus eladta 29 éves holland válogatott középpályását, Edgar Davidsot az AS Romának. Marcello Lippi vezetőedző azért nem gördített akadályt Davids távozása elé, mert sérülései, magánéletbeli perpatvarai és gyakori eltiltásai miatt a reméltnél kevesebbet tudta játszatni.

Davids az Ajax színeiben nyert BEK-trófeát 1995-ben, s 1997 decemberében igazolt az AC Milantól a Juventushoz. Azóta a középpálya alapemberévé vált, de durva fegyelmezetlenségei miatt több fontos mérkőzésen "büntette" saját csapatát.

Az AS Roma 20 millió eurót (4,7 milliárd forint), plusz az idény legjobbjának tartott brazil középpályást, Francisco Limát adja a Juventusnak Davidsért. A Juventus vezetőedzője ugyanakkor bejelentette, hogy a torinói klub kiszáll az olasz válogatott két világklasszis hátvédjéért, Alessandro Nestáért és Fabio Cannavaróért folytatott harcból. Itáliában hetekig tartotta magát az a verzió, hogy a válogatottban egymást tökéletesen megértő kettős párban igazolna át, de az érdeklődők közül sem az Internazionale, sem a Juventus nem tudta megfizetni a Lazio, illetve a Parma által kért összeget. Állítólag csak Nestáért 30 millió eurót ajánlott az Inter elnöke, Massimo Moratti, de Sergio Cragnotti, a Lazio elnöke hallani sem akar 50 milliónál kevesebbről.

"Kilencvenkilenc százalék, hogy Nesta és Cannavaro marad a klubjában, mert az áruk jóval meghaladja az olasz piaci lehetőségeket" - jelentette ki Marcello Lippi, a Juve trénere. "Az elmúlt bajnoki idényben megmutattuk, hogy kiváló a csapatunk, túl nagy változtatásra nincs szükségünk. A következő két hétben meg akarjuk valósítani átigazolási stratégiánkat, de költekezni felesleges."

A Juve keretének új fiúi közül a vezetőedző Matteo Brighire hívta fel a figyelmet, a 21 éves középpályás szerinte a szezon felfedezettje lesz. A tavalyi szezont a Bolognánál kölcsönben töltő játékost a Juve felajánlotta a tranzakció részeként Nestáért cserébe. "A következő év Matteo Brighiről szól, egyike a legjobb fiatal középpályásoknak Olaszországban. Rendelkezik a kellő mentális és technikai képességekkel, bárhol bevethető a középpályán."

A Nestáról szintén lemondott Internazionale jobb híján az idény felfedezettjétől, a veronai Chievótól igazolt csatárt, Bernardo Corradit mutatta be a sajtónak. A remekül fejelő, jól helyezkedő, erőszakos Corradinak nehéz dolga lesz, mert Hector Cúper együttesében túlkínálat van csatárból, Ronaldo, Vieri, Kallon és Recoba mellett kellene bizonyítania.