Vágólapra másolva!
A francia Canal+ tévétársaság, a Paris Saint Germain többségi tulajdonosa el akarja adni Ronaldinhót, azaz Ronaldo de Assis Moreirát, a csapat újdonsült világbajnok brazilját.

Érdekes módon a klubvezetés nem osztozik a részvények 90,8 százalékát birtokló társaság szándékában, tudniillik a PSG szeretné megtartani a vb után kiváltképp roppant népszerű játékost, ám a felhalmozódott adósságállomány valószínűleg elengedhetetlenné teszi a PSG legértékesebb futballistájának áruba bocsátását.

A 22 éves Ronaldinho tavaly nyáron érkezett Párizsba a Porto Alegre-i Gremiótól, s egycsapásra a francia közönség kedvence lett. Louis Fernandez, a PSG edzője hallani sem akar Ronaldinho eladásáról, azt mondja, hatalmas hiba lenne a tranzakció - pénzügyi szempontból is, nem csupán szakmailag.

A nap játékosa: Ronaldinho (Brazília)20020621anap.html

A közeli hetekben ugyanis legalább 100 000 Ronaldinho-mez értékesítésére lehet számítani, az pedig 40 eurós - felettébb visszafogott - átlagárral számolva is négymillió euró bevételt jelentene.

Ronaldinho iránt már a Manchester United és a Juventus is érdeklődik. A játékos árát minimum 50 millió euróban akarják megszabni.

Ch. Gáll András