Vágólapra másolva!
Mivel a Kispest-Honvéd már az Intertotó-kupa első fordulójában kiesett, így csupán magyar játékosokért szoríthatunk. A hét végén Kovács Péter a finn Haka, Klausz László az osztrák Bregenz, Vayer Gabor pedig a portugál Santa Clara színeiben léphet pályára.

Magyar csapat nélkül, de magyar játékosokkal folytatódik a hét végén a labdarúgó Intertotó-kupa második fordulója. A Kispest-Honvéd az első fordulóban nem bírt litván ellenfelével, és bár az idegenbeli gólnélküli döntetlen még csak-csak elfogadható eredmény lett volna, de az Üllői úti 1-0-s vereség a Vilnius továbbjutását jelentette. A litván együttes ezúttal Franciaországban, a Sochaux együttesénél vendégeskedik, s ezúttal nem nevezhetjük esélyesnek. A tavalyi újonc a nyolcadik helyen zárt a hazai bajnokságban, otthoni környezetben tizenhét mérkőzésből mindössze ötször kapott ki, a Zalgirisnél erősebb csapatoktól. A gárdát afrikai sztárok alkotják, itt játszik a szenegáli Daf, a nigériai Oruma, az elefántcsontparti Domoraud és a marokkói Zairi is. A litvánok problémája a gólképtelenség, márpedig anélkül a franciáknál sem nyerhetnek.

A finn Haka nagy fegyvertényt hajtott végre az első fordulóban, amikor a jugoszláv Obilicet búcsúztatta - köszönhetően Kovács Péter két góljának. A Veikkausliiga jelenlegi harmadik helyezettje idegenben hat meccsen már két vereséget is összeszedett, várhatóan Londonban megkapja a harmadikat is. A Haka ellenfele ugyanis a Fulham, amely a héten két próbajátékon lévő kiszemeltjétől, Antonio Benarrivótól és az amerikai kapus Marcus Hahnemanntól is elköszönt. A csapatba tart Mourad Meghni (Bologna) és Junichi Inamoto (Arsenal) is, ám várhatóan a hét végéig nem születik megegyezés.

Torinóba kell utaznia az osztrák Bregenznek, amely a ciprusi Paralimni elleni siker után ezúttal nehezebb ellenfelet kapott. Az osztrák csapat a nem túl acélos hazai Bundesligában sem volt túl jó idegenben: öt győzelem és négy döntetlen mellett kilencszer is vereséget szenvedtek, s 22 rúgott gól mellett 40-szer rezdült meg a hálójuk. A torinói csapat körül egyelőre nem a futballról szólnak a hírek. A futballisták a városi rivális Juventus játékosaival ugyanis egy bordélyházban múlatták az időt, s ez elég csemegét jelent az itáliai bulvársajtónak. Ha Ferrante és Luccarelli a pályán is bizonytana, akkor nem lenne hiábavaló a hazai győzelemről álmodó szurkolók vágya.

A portugál Santa Clara Csehországban, Teplicén vendégszerepel, de úgy tűnik, Vayer Gábor nélkül. Az egykori győri csatár az örmény Sirak Gyumri ellen sem kapott játéklehetőséget, várhatóan a második körben sem kerül sor a játékára. Pedig ráférne a csapatra egy jó támadó, ugyanis a portugál bajnokság hajrájában az utolsó tizenegy mérkőzésen nyeretlen maradt a csapat. Idegenbeli mérlege gyalázatos: 17 mérkőzésen 12 vereség, mi azt sejteti, Teplicében sem ússzák meg zakó nélkül. A cseh csapat legrutinosabb tagjának a szlovák válogatott védő Leitner és a középpályás Verbír számít, de a gólokat Zelenka, Divecky és Holomek szállíthatja.

A többi találkozón meglepetést okozhat az ír St. Patrick's, amely idegenben lőtt gólokkal verte ki a Rijekát, úgy, hogy a horvát csapat trénere már az első találkozó megnyerése után azt mondta, nincs esély a továbbjutásra. Az írek most Belgiumban vendégeskednek, s a Gent ellen is jók lehetnek egy pontra. A cseh Synottól is győzhet, noha ellenfele, a Helsingborgs papíron talán jobb.

A portugál Leira közben hivatalosan is kiesett, miután fellebbezését elutasította az UEFA. A portugál együttes az észt Levadia Maardu elleni haza találkozót 1-0-ra ugyan megnyerte, de a szövetség Rudolphe Mbela Douala jogosulatlan játéka miatt a találkozót 3-0-lal az áésztek javára igazolta, így a Leiria hiába nyert a visszavágón 2-1-re, kiesett. A Maardu a hét végén a svájci FC Zürichhel küzd a továbbjutásért.

A hét végi program,
szombat:
Coleraine (ír) - Troyes (francia)
Villarreal (spanyol) - Hafnarfjördur (izlandi)
Kirilja Szovjetov (orosz) - Dinaburg (lett)
Willem II (holland) - St. Gallen (svájci)
FC Zürich (svájci) - Levadia Maardu (észt)
Gloria Bistrita (román) - Teuta Durres (albán)
Ironi Asdod (izraeli) - Marek (bolgár)
Slaven Belupo (horvát) - Belenenses (portugál)
Fulham (angol) - Haka (finn)
Sochaux (francia) - Zalgiris Vilnius (litván)
Gent (belga) - St. Patrick's (ír)

vasárnap:
Stuttgart (német) - Lokeren (belga)
Teplice (cseh) - Santa Clara (portugál)
Torino (olasz) - Bregenz (osztrák)
FC Synot (cseh) - Helsingborgs (svéd)
1860 München (német) - BATE Boriszov (fehérorosz)