Vágólapra másolva!
Hétfőn dől el, hogy az NB I/B-s Pécsi MFC futballcsapata megvásárolja-e a kilátástalan helyzetbe került Kispest-Honvéd indulási jogát a legmagasabb osztályban. Ha létrejön az üzlet, akkor pécsi gárda irányítsást a hírek szerint a Dajka László, Ion Patrascu edzőpáros veszi át.

Bár először szombatra szombatra ígérték, végül hétfőre halasztották a döntést KHFC indulási jogának megvásárlása ügyében a PMFC vezetői, akik hétfőn újra a fővárosba utaznak, hogy (utoljára) tárgyaljanak a nagy múltú kispesti klub elöljáróival.

Pécsett időközben szárnyra kelt a hír, hogy ha összejön a csapatok közötti osztály-, illetve két kft. közötti telephely-csere, akkor a pécsieknél a Dajka László, Ion Patrascu edzőpárost bíznák meg a szakmai munka irányításával.

Détári cáfolja, hogy a Vasas edzője lesz/sport/magyarfoci/20020705detari1.htmlSzélnek eredhet a Kispest/sport/magyarfoci/20020704szelnek.html

A PMFC jelenlegi szakvezetője, Nagy Tamás a legutóbbi bajnokság közben azt a Róth Antalt váltotta a kispadon, akinek előtte pályaedzőként a segítője volt. A cserére azért volt szükség, mert Róth az utánpótlás- és olimpiai válogatott szövetségi edzője lett. Nagynak azonban nincs A-licence, vagyis a meglévő edzői papírja nem elegendő ahhoz, hogy az élvonalban működhessen.

Dajka utoljára Debrecenben volt edző, ahonnan a nyári szünetben küldték el, miközben ő a világbajnokságon tartózkodott.

Horváth László