Vágólapra másolva!
Vasárnap óta a dunavarsányi edzőtáborban készül a magyar labdarúgó-válogatott. Gellei Imre szövetségi kapitány eredetileg huszonkét játékost hívott meg, ám sérülések és egyéb okok miatt kevesebben, csak tizennyolcan vonultak be és állnak a szakember rendelkezésére a szerdáig tartó edzőtáborozásra.

A kapitány a vasárnapi átmozgató edzés előtt elmondta, hogy a zalaegerszegi Waltner Róbert argentin útja miatt kért és kapott eltávozást, míg a Videoton középpályása, Dvéri Zsolt injekciókúra miatt két napig nem edzhet a csapattal. Dagadt bokával érkezett a találkozóra a Vasas játékosa, Tóth Norbert, akit az orvosi vizsgálatot követően haza is engedtek. Sérültet jelentett az MTK hátvédje, Molnár Zoltán is, a kapus Végh Zoltán pedig gerincbántalmak miatt mondta le az edzőtáboron való részvételt. Gellei elmondta, hogy a hiányzó kapus helyére azonnal behívták Hajdu Attilát, az MTK játékosát.

Waltnerre vár a ZTE/sport/magyarfoci/20020714ilicre.htmlHány meccset nyer 2002-ben a válogatott?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31492

Az eredeti tervekhez képest kisebb létszámú keret számára napi két gyakorlás szerepel a programban, szerdán pedig a kapitány felmérheti, mennyit tud megvalósítani az elképzelt taktikából a csapat. Ugyanis az utolsó napon előkészületi mérkőzés következik a válogatott számára, a nálunk edzőtáborozó Nagyvárad lesz az ellenfél.

A kapitány a táborozást követően Ausztriába utazik, ahol a német Bundesliga élvonalbeli csapatai közül a Werder Bremen, a Hertha BSC és az Energie Cottbus készül, és edzőmeccseket játszik. Gellei a válogatottnál számításba vett játékosok formájára kíváncsi, őket figyeli majd Ausztriában, s az ott látottak alapján dönti el, kikre számít majd a spanyolok elleni barátságos mérkőzésen és az Európa-bajnoki selejtezőkön.

Burkovits Ferenc