Vágólapra másolva!
Másfél héttel a hazai labdarúgó-bajnokság kezdete előtt még mindig nem dőlt el, milyen csapattal vág neki az új idénynek a Dunaferr. A távozó Tököli, Sowunmi, Rósa trió után ugyanis Salamon és Jäkl is eligazolhat, míg igazán komoly erősítés nem érkezett a Duna partjára.

Befejezte ausztriai edzőtáborát a Dunaferr labdarúgócsapata, amelynek egyelőre nem alakult ki játékoskerete - ám az egyre nyilvánvalóbb, gyengülhet a Tornyi Barnabás edzette társaság. Buzás Attila és Bükszegi Zoltán ugyan Újvárosba szerződött, több labdarúgó esetében azonban még sok a nyitott kérdés. Az már biztos, hogy Rósa Henrik Újpestre, Tököli Attila a Ferencvároshoz igazolt, míg Thomas Sowunmi egyelőre Franciaországban, az Ajacciónál edz. A Videoton szeretné, ha Pomper Tibor a következő idényben is a székesfehérvári klubot erősítené, de két Fejér megyei klub még nem állapodott meg egymással.

Foci volt, foci lesz. És most?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29153

A klub hivatalos honlapja szerint valószínűsíthető, hogy a szombathelyi Alex, valamint a kazincbarcikai Dávid a következő bajnoki évet a Dunaferr együttesében kezdi. A Salamon és Jäkl szerződésében rögzített határidőre azonban az egyesület nem tudta kifizetni a játékosok felé fennálló (tavalyi) tartozását, így jogi értelemben fennáll a szerződésszegés, azaz mind a ketten szabadon eligazolhatnak.

A helyzetet rontja, hogy még mindig nem fejeződött be a stadionrekonstrukciós program keretében megkezdett építkezés, így a rendőrség az általa kiemelt biztosítású sportesemények lebonyolítását továbbra sem engedélyezi. A megoldást ismét Akasztó jelentheti ahol a Stadler-stadionban tavasszal már jó néhány "hazai" meccset játszott a Dunaferr.