Vágólapra másolva!

Forrás: EPA


Az Apoel játékosai végig túle-
rőben voltak a talliniakkal
szemben
Fotó: EPA


Nagy reményekkel és megerősített csapattal vágott neki az idei sorozatnak a moldáv bajnok Sheriff Tiraspol is, ennek ellenére a hazai szűk 2-1-es siker után a kazahsztáni visszavágón már 3-0-s hátrányban is voltak a Zsenisz Asztana otthonában. Tlekugov, Lovcsev és Klisin találataira azonban két válasz is jött. Előbb Vadim Boret használta ki Szergej Kozsulin hatalmas hibáját, majd egy perc múlva Andrij Nesteruk lecsendesítette a közönséget. A Sheriff végül idegenben lőtt több góllal, 4-4-gyel lépett tovább.

Közel állt a meglepetéshez a luxemburgi Dudelange is, amely francia, német, portugál és belga légiósokkal megtűzdelve hetven percig tartotta az ikszet Szkopjéban (más kérdés, hogy az eredmény az első találkozó 1-1-e miatt még macedón továbbjutást eredményezett volna), ám az utolsó húsz percben Spasovski két és Petkov góljával a Vardar magabiztosan, 3-0-ra győzött.

Ki lesz a BL-győztes?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=7183Amit a BL-ről tudni kell/sport/focivilag/bl/20020722amit.html

Az igazi csoda Írországban következhetett volna be, ahol az első mérkőzésen, idegenben 2-2-es döntetlent kiharcoló Shelbourne már szinte ünnepelt, amikor a kilencvenedik percben érkezett Ndvbisi Chukunyere, s a 23 éves nigériai csatár góljával a máltai Hibernians jutott a selejtező második fordulójába.

A következő körben (július 31., augusztus 7.) már a magyar bajnok Zalaegerszeg is bekapcsolódik a versengésbe, ellenfele a horvát NK Zagreb lesz. Déli szomszédunk együttese nem gyengült meg: a világbajnokságon az olaszok ellen gólt szerző Ivica Olic, a tavalyi bajnokság gólkirálya ugyanis bejelentette, nem válik meg klubjától, inkább segít a BL-be jutáshoz. Olic iránt egyébként több olasz és angol csapat is érdeklődött.