Vágólapra másolva!
Détári Lajos, a Kispest labdarúgó-csapatának nemrég leváltott edzője Vietnamba, Hanoiba megy dolgozni decembertől, visz magával magyar focistákat is.

Nem mondhatja senki, hogy Détári Lajos nem méltósággal viselte leváltását a Kispest labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. Elvégre a piros-feketék egykori világválogatottját akkor állították fel a kispadról a Bozsik-stadionban, amikor éppen befektetők után rohangált. Ezek után meglepő, hogy a hajdani világsztár Döme egy pillanatig nem tűnt letörtnek és sértődöttnek sem.

- Gondolom, rendesen meglepődött, amikor a leváltását bejelentették Kispesten.
- Nehogy azt higgye. Már a bejelentés előtt napokban megsúgták nekem, mire készülnek a vezetők. Ettől függetlenül nem haragszom én senkire, ahogy mentem, úgy jöttem el kedvenc csapatomtól. Egyenes derékkal.

- Azóta keresték más csapatoktól?
- Olyannyira, hogy már el is köteleztem magam.

- Hová?
- Vietnamba.

- Miért éppen ezt az ajánlatot fogadta el?
- Elsősorban azért, mert nem az én műfajom, hogy idehaza mások helyére ácsingózzak. Nekem nincs szükségem arra, hogy másokat kitúrjak a kispadról, így inkább megegyeztem a vietnami főváros, Hanoi egyik legnépszerűbb klubjával.

- Mennyi időre szerződik a távoli országba?
- Három hónapra, december 15-én utazom.

Mélypontról indul a Borsodi Liga/sport/magyarfoci/20020726melypontrol.htmlHova jut a magyar foci?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29451

- Visz magával magyar futballistákat is?
- Igen. Lázár Mátyás, Kenesei Zoltán, Téger István és talán Kovács Béla is velem tart Hanoiba, ahol már vár ránk a kinn szereplő Ördögh József és Takács Lajos. Nekem és a játékosoknak is jót tesz majd a környezetváltozás, no meg egy kis pénzt is kereshetünk.

- A Kispest új tulajdonosával egyébként találkozott már?
- Nem, de nem is ez az érdekes, hanem az, hogy a régi tulajdonosok, amióta eljöttem, egyre többet mutatkoznak a pályán. Ez legalább a játékosok számára jó jel.

Bánki József