Vágólapra másolva!
A fölényeskedve játszó bajnoknak a Kispest teljesen egyenrangú ellenfele volt, sőt, helyzetei alapján valamivel közelebb állt a győzelemhez.

Kispest-Honvéd - Zalaegerszeg 3-3 (2-2)
Bozsik-stadion, 1000 néző
vezette: Megyebíró
Kispest: Tóth J. - Téger, Batrinu, Dubecz, Dulca - Hercegfalvi (Mészáros 82.), Babos, Piroska (Borgulya 85.), Laczkó (Takács 65.) - Torghelle, Sasu
ZTE: Ilic - Kocsárdi, Urbán, Budisa, Szamosi - Ljubojevic, Vincze O., Kral (Sabo 74.), Balog (Koplárovics 58.) - Faragó (Babati 62.), Kenesei
gól: Sasu (6.), Torghelle (32., 51.), illetve Kenesei (43., 55.), Urbán (45. - 11-esből)
sárga lap: Torghelle (14.), illetve Budisa (14.), Ljubojevic (37.), Szamosi (70.)

Boldogok voltak a kispesti szurkolók, hogy csapatuk végül a az élvonalban indulhatott, ráadásul a piros-feketék jó játékkal rukkoltak ki. Igaz, ehhez kellett a zalaiak hihetetlenül rossz védekezése is. A hazaiak nyolcszor kerültek százszázalékos helyzetbe, ám ebből csak hármat használtak ki.

A végén vastaps köszöntötte a kispestieket, ám drukkereik közül sokan az elmaradt győzelem miatt keseregtek, és érthetetlen módon indulataikat a legendás Bozsik József fián, a ZTE edzőjén, Bozsik Péteren vezették le.

6. perc: Piroska végzett el szabadrúgást a felezővonal közeléből, előreívelt labdájára Sasu rajtolt, és a védők gyűrűjében, 14 méterről "felhőfejest" küldött a jobb sarokba (1-0).

8. perc: Kenesei 22 méteres, jobb sarokra irányzott szabadrúgása a kapufáról vágódott a mezőnybe.

32. perc: Piroska a zalaiak térfelének közepéről indított, Hercegfalvi kilépett a lesre játszó védők közül, begurított, Torghellének, s neki 6 méterről már csak az üres kapuba kellett gurítania (2-0).

43. perc: Keneseinek ezúttal több szerencséje volt a szabadrúgással: 28 méterről jobbal védhetetlenül csavarta a labdát a bal sarokba (2-1).

45. perc: Balog átadásával Kenesei ugrott ki a bal oldalon, megpróbálta átemelni a labdát Tóth Józsefen, ám a kapus elhúzta a zalaiak csatárának lábát. A büntetőt Urbán félmagasan a kapu bal oldalába küldte (2-2).

51. perc: Mintaszerű támadás végén Hercegfalvi indításával Sasu robogott el a jobb szélen, átadását Torghelle átemelte a keresztező Budisa felett, majd 8 méterről ballal, kapásból a jobb sarokba zúdított (3-2).

55. perc: Ljubojevic megpróbálta átemelni a labdát a kapujából kifutó Tóth Józsefen, de ez nem sikerült neki, a labda Kocsárdi elé pattant, aki egyből középre játszott, és Kenesei 5 méterről higgadtan helyezett az üresen maradt kapuba (3-3).

A Borsodi Liga állása/sport/magyarfoci/20020727aborsodi.html

Mivel a Fitos Józsefnek a Kispest edzőjének nincs A licence, így vezetőedzőként Gujdár Sándor nyiltakozott: "Bosszankodom az eredmény miatt. Simán nyernünk kellett volna, hiszen rengeteg százszázalékos ziccerünk akadt. Ettől függetlenül elismerés illeti a csapatot , a hozzáállásért és a játékért egyaránt."

Bozsik Péter nem vezetődzőként, hanem pályaedzőként mondta: "Botrányosan rossz védekezésünk miatt nem tudtunk nyerni. A középpályán és a védelemben többen nagyon rossz teljesítményt nyújtottak. Ez van, amikor az utolsó héten alakul ki a végleges keret. A szedai NK Zagreb elleni BL-selejtezőre lehet, hogy néhány helyen változtatok az összeállításon."

Bánki József