Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája selejtező, második forduló, első mérkőzés:


Forrás: EPA


Vincze Ottó Milinovicot üldözi
Fotó: EPA
Zalaegerszeg - NK Zagreb (horvát) 1-0 (1-0)


Zalaegerszeg:
NK Zagreb:
gól:
sárga lap:

Szenzációsan szurkolt a zalai tábor a szerda esti, Üllői úton rendezett ZTE-NK Zagreb mérkőzésen. Zalaegerszegről tizennégy autóbusz, egy hat vagonból álló vonatszerelvény szállította a szurkolókat Budapestre és sokan gépkocsival közelítették meg a meccs helyszínét. A drukkerek a zuhogó esőben bőrig ázva - jó néhányan félmeztelenül - kilencven percen keresztül már-már meghatóan buzdították kedvenceiket.

A mérkőzés kezdete előtt lezúduló hatalmas eső csúszóssá tette a pályát, talán ennek is tudható be, hogy az első percekben mindkét csapat rengeteg hibával játszott. A ZTE az első félidőben taktikailag és technikailag is egyértelműen ellenfele fölé nőtt, ám a második félidőben kiegyenlítettebbé vált a játék. A horvátok erejéből a második játékrészben csak enyhe mezőnyfölényre futotta, a zalaiak pedig a folytatásban is több gólszerzési lehetőséget alakított ki, ezeket azonban kihagyták. Végül is bejött Bozsik Péter támadó szellemű elképzelése, hiszen a Zete lényegesen több helyzetet dolgozott ki a horvátok kapuja előtt.

A mérkőzés krónikája

9. perc: Hasancic ugrott ki a bal oldalon, középreadását Samardzic 20 méterről, gyengén a jobb kapufa mellé lőtte.

11. perc: Ljubojevic ugratta ki Keneseit, aki betört a zágrábi tizenhatoson belülre, de Jese végül szögletre tisztázott előle.

14. perc: a zágrábi térfél közepén szabadrúgáshoz jutott a ZTE: Kenesei jobbal középre csavart, társai közül viszont senki sem mozdult a labdára, így Vasilj könnyedén megszerezte azt.

17. perc: Ljubojevic kapott remek indítást a tizenhatosnál, előbb lekezelte, majd a kimozduló kapuson átemelve, tizenkét méterről a hálóba helyezte a labdát (1-0).

22. perc: Kocsárdi menteni próbált saját kapuja előtt, de szerencsétlen fejese után a labda Krpan elé került, aki a jobb oldalról, nyolc méterről, nagy helyzetben lőhetett, Ilic bravúrral hárított.

25. perc: bal oldali szögletet követően Urbán került helyzetbe, tíz méterről azonban a kapu fölé bombázott.

28. perc: ismét Urbánhoz került a labda, húszméteres lövését Vasilj magabiztosan hárította.

49. perc: Vincze Ottó kapott remek átadást az ötös jobb sarkánál, a hosszú oldalra tartó labdája azonban fél méterrel elkerülte a kaput.

52. perc: Vincze Ottó elé került a labda, a középpályás huszonöt méterről bombázott, lövése a felső lécen csattant.

70. perc: ismét Vincze Ottó kapott jó indítást a bal oldalon, de Vasilj kapus a tizenhatoson kívülre futva fejjel tisztázott előle.

75. perc: Kenesei ugrott ki teljesen üresen, betört a büntetőterületen belülre, tizennégy méterről erős lövést zúdított kapura, a zágrábiak hálóőre azonban kiütötte a labdát.

88. perc: a csereként beállt Lovrek fordult le védőjéről, lövése azonban irányt változtatott Ilicen, s a védők végül tisztáztak.

Hajrá ZTE!http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=45409

Bozsik Péter, a ZTE edzője szerint a rúgott gól mellett pozitívum, hogy nem kapott gólt az együttese: "Jobb lett volna még egy gólt szereznünk. Ha ez sikerül, most nyugodtabb lennék. Azonban el kell ismernem, hogy a második félidőben volt egy 20-25 perces időszak, amikor fáradtság miatt rosszul játszottunk. Sokat érhet, hogy most nem kaptunk gólt, így ireális esélyt látok a továbbjutásra, igaz, ehhez Zágrábban is gólt vagy gólokat kell lőnünk. A horvát együttes nem okozott számunkra különösebb meglepetést, mi viszont szerencsére javuló formában játszottunk a kispesti fellépéshez képest."

Ivan Katalinic, a Zagreb trénere még lát esélyt a továbbjutásra: "Számunkra rossz eredmény született. A középpályán gyengék voltunk, és adódó lehetőségeinket sem használtuk ki. Ettől függetlenül Zágrábban megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást"

Bánki József