Vágólapra másolva!
A Hertha BSC - akárcsak egy évvel korábban - ismét elhódította a német ligakupát, ám ezt a berlini klub szurkolói akár rossz ómennek is felfoghatják, hiszen a legutóbbi szezonban hasonló előzmények után csak negyedikek lettek a bajnokságban. A drukkerek azonban nem foglalkoznak ezzel, inkább örülnek annak, hogy az egy éve már teljesen leírt brazil támadójuk, Alex Alves ismét remek formában van: a csatár, aki ez elődöntőben kétszer volt eredményes, a fináléban is betalált.

Forrás: EPA


Alves, az ünnepelt
Fotó: EPA


A Sao Pauló-i együttesben legtöbbször csak csere volt, első évében hét, a következőben pedig 12 összecsapáson szerepelt, mindkét idényben egy alkalommal volt eredményes. Mivel több lehetőséget szeretett volna, klubot váltott, és a Juventudéhoz igazolt, majd fél évvel később a Portuguesa játékosa lett. Itt már jobban ment neki a játék, az 1996-os bajnokságban például megint hét gólig jutott, de 1998-ban ismét csapatot cserélt, ezúttal a Cruzeiróhoz írt alá.

Belo Horizontéban gyorsan megtalálta góllövő cipőjét, az 1999-es bajnokságban 22 találatot ért el. A Hertha BSC ekkor figyelt fel rá, és 2000 januárjában klubrekordnak számító 15 millió márkáért megvette. Alves nehezen illeszkedett be a csapatba, de az előző idényben így is jó volt nyolc gólra, amelyből az egyiket közvetlenül középkezdésből érte el.

herthabsc.dehttp://www.herthabsc.de/Kedvenc focistahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=37596

Röber azonban egyre kevésbé számolt vele, így az edzőváltás a lehető legjobbkor jött a számára, mivel az új tréner, Falkö Götz sokat "lelkizett" vele, és ennek köszönhetően teljesítménye is ugrásszerűen feljavult. A bajnokság második felében hét gólt szerzett, és ezzel alaposan hozzájárult ahhoz, hogy a klub végül negyedik legyen.