Vágólapra másolva!
Szombaton késő este Lisszabonban, a brazil Gremio ellen - 52 ezer néző (!) előtt - hivatalos mérkőzésen is bemutatkozott a Benficában Fehér Miklós.

Időközben a magyar válogatott centerének, a Portugáliában csak "Sasoknak" becézett klubnál új vetélytársa akadt Nuno Gomes személyében. Az éppen edzésre induló Fehérrel az új riválisról és debütálásáról beszélgettünk.

- Nagyon megijedt, amikor megtudta, hogy Nuno Gomes személyében egy hajdani Benfica-kedvenccel kell megküzdenie a csapatba kerülésért?
- Ijedtségről szó sincs. Nekem ugyanis csak magammal szabad törődnöm, hogy minél előbb formába lendüljek és minél több gólt szerezzek. Egyébként pedig miért ne szerepelhetnénk egymás mellett a csapatban? Tény, hogy Nuno Gomes korábban nagyon szép három évet töltött a Benficánál, így imádják őt a szurkolók, képzelheti mekkora ováció fogadta a Gremio elleni meccs szünetében a bemutatáskor. Különben pedig az edzőnk még azt sem döntötte el, hogy egy-, vagy kétcsatáros szisztémában küldi pályára a csapatot, ezért is korai még az én pozícióm esetleges megrendüléséről beszélni.

- Az említett Gremio elleni fellépésen mennyi időt töltött a pályán?
- A teljes második félidőt, s bár nem játszottam jól, így is óriási élményt jelentett az 52 ezer néző előtt megrendezett barátságos meccs, amely 1-1-re végződött. Az viszont bíztató, hogy fizikálisan bírtam az iramot, mivel ennyi kihagyás után félő volt, az egy félidő is megrogyaszt.

- Hogyan alakult az eredmény?
- A brazilok vezettek, aztán a szünet után Zahovic 11-es góljával egyenlítettünk, s bár nem nyertünk, így is sokat jelentett, hogy bemutatkozhattam a Benficában.

- Gondolom, Buzsáky Ákos portói szerződéséről is hallott már.
- Igen, csak éppen Magyarországról. Portóban ugyanis megpróbáltam érdeklődni Ákos leigazolása felől, de meglehetősen udvariatlanul semmilyen információt nem adtak róla.

Bánki József