Vágólapra másolva!
A Marca spanyol sportnapilap értesülése szerint Andrij Sevcsenko a korábbi hírekkel ellentétben mégis feleslegessé vált az AC Milan labdarúgócsapatánál, s könnyen a Real Madrid játékosa lehet.

A Real Madrid most már biztosan lemaradt Ronaldóról, a brazil csatár marad az Internazionaléban, de lehetséges, hogy a királyi gárda mégis igazol egy világklasszis támadót a nyáron. A hírek szerint ugyanis az AC Milan felajánlotta a spanyoloknak ukrán futballistáját, Andrij Sevcsenkót, hogy így szerezzen pénzt Alessandro Nesta leigazolására.

Sevcsenko már majd másfél éve szerepel a Real Madrid kívánságlistáján, de a rossoneróknak eddig eszük ágában sem volt elengedni legjobb játékosukat, aki első két, olaszországi szezonjában valósággal ontotta a gólokat. Így a madridiak, amikor idény nyáron bejelentették, hogy egy "ötöst" és egy "kilencest", vagyis egy középhátvédet és egy középcsatárt keresnek, akkor Sevcsenko neve (ellentétben az előző évekkel) fel sem merült a Real háza táján.

A Bajnokok Ligája győztesét szóba hozták Hernán Crespóval, Ronaldóval, sőt még a Barcában szereplő Patrick Kluiverttel is, de Sevcsenko ekkor érinthetetlennek tűnt. Mostanra azonban megváltozott a helyzet: a Milan ugyanis leigazolta Rivaldót, és így hirtelen túl sok támadója lett a gárdának. A brazil mellett ott volt ugye Filippo Inzaghi, Sevcsenko, valamint a nyáron szerződtetett dán Tomasson is, akik közül valószínűleg egyikük sem lett volna elégedett azzal, hogy a kispadon ül.

Mindez persze még mindig nem lett volna elég ahhoz, hogy a milánóiak hajlandóak legyenek eladni Sevát, ám egy újabb tényező is bekerült a képbe. A Milan egész nyáron hajkurászta az AC Parma válogatott középhátvédjét, Fabio Cannavarót, sokáig úgy tűnt, hogy a védő a San Siróba költözhet, és végül így is lett, ám nem úgy, ahogyan azt a Milan edzője, Ancelotti szerette volna: Cannavaro ugyanis a városi riválishoz, az Internazionaléhoz írt alá.

A szurkolók számára ezt csak egyvalamivel lehetne kompenzálni: ha a Milan leigazolja a Laziótól Alessandro Nestát, akit még Cannavarónál is jobbnak tartanak, és akit az Inter sokáig szeretett volna megszerezni. Ezzel egyrészt megfricskázhatnák a városi riválist, és a védelmet is alaposan megerősítenék, Rivaldo szerződtetésekor ugyanis a drukkerek közül sokan kritizálták a klub vezetőségét, mondván, a csatársor helyett a hátsó alakzatba kellett volna venni valakit.

Nesta megszerzéséhez azonban a Milannak alaphelyzetben nincsen elég pénze - jobban mondva, az olasz piacon senkinek sem volt meg, ezért is maradt a játékos a Lazióban. Sevcsenko eladása után azonban már a rossonerók megengedhetnék maguknak, hogy megfelelő ajánlatot tegyenek a rómaiaknak Nestáért.

Nesta marad a Lazióban/sport/focivilag/20020723nesta.htmlCannavaro az Interbe igazolt/sport/focivilag/20020808cannavaro.htmlRonaldo marad az Internél/sport/focivilag/20020808ronaldo.htmlFigo fenyeget, Roby Carlos Ronaldóért epekedik/sport/focivilag/20020809figo.htmlKi a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=36550

A hírek szerint Ancelotti mester amúgy is a Rivaldo-Inzaghi-Tomasson támadótriót tartja az ideálisnak, vagyis nem Sevával képzelte el a kezdőcsapatot. Túlságosan nem hiányolná az ukránt, aki az előző idényben amúgy sem volt csúcsformában, és nem is nagyon van hozzászokva, hogy a kispadra ültessék.

A Real állítólag 48 millió eurót lenne hajlandó fizetni a támadóért, aki minden bizonnyal szívesen folytatná pályafutását a királyi gárdában. A spanyol klub elnöke, Florentino Pérez, illetve a Milan alelnöke és tulajdonképpeni irányítója, Adriano Galliani amúgy is jó barátságban van, az üzletet (amellyel mindketten jól járnának) gyorsan nyélbe üthetik. Az olasz klub ugyan hivatalos közleményben cáfolta, hogy tárgyalnának a Reallal, de nem zörög a haraszt...