Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája keddi selejtezői közül kétségtelenül az APOEL Nicosia-AEK Athén összecsapást kísérte a legnagyobb érdeklődés, hiszen két olyan ország képviselője csapott össze, amelyek riválisnak számítanak. A találkozót végül a görögök nyerték meg, köszönhetően védőjüknek, Borbokisznak, ki kétszer is eredményes volt.

Borbokisz 1969. február 10-én született Athénban, és első klubja a helyi Apollon volt, ahol rendkívül fiatalon, már 17 évesen bemutatkozhatott a felnőttek között.

Az 1986-87-es szezonban két mérkőzés erejéig lépett a pályára, akárcsak a következő pontvadászatban, ezt követően pedig sikerült megszereznie első élvonalbeli találatát is.

A kilencvenes évek elejére meghatározó játékosa lett az Apollónnak, és a görög nagycsapatok versengtek aláírásáért, amit végül az AEK Athén szerzett meg. Borbokisz 1993 nyarán igazolt a patinás egyesülethez, amellyel rögtön első évében bajnoki címet szerzett.

Éveken keresztül kihagyhatatlan volt az athéni gárdából, de a válogatottban ennek ellenére nem vették figyelembe. A címeres mezt először 1998 februárjában, pár nappal 29. születésnapja után húzhatta fel, de ekkor már az angol második vonalban szereplő Sheffield United futballistája volt.

Válogatottbeli karrierje nem tartott soká, hiszen ezen kívül csak egyszer szerepelt a nemzeti csapatban. Az 1998-99-es idény közben az élvonalban szereplő Derby Countyba igazolt, a Kosoknál azonban nem tudott alapember lenni, így 2000 nyarán visszatért Görögországba. Némi meglepetésre a PAOK Szaloniki ajánlatát fogadta el, és egészen nyárig itt szerepelt, júniusban azonban visszatért egykori klubjához, az AEK-hez, amellyel valószínűleg a Bajnokok Ligájában is szerepelhet majd.