Vágólapra másolva!
A hét végén kezdődő angol bajnokság egyik legnagyobb esélyesének a Liverpoolt tartják, és a favoritok közül a Vörösök igazolták a legtöbb játékost a nyáron. A csapat francia mestere, Gérard Houllier azonban úgy érzi, hogy a csapat még mindig erősítésre szorul, és szívesen látna még egy szélvészgyors szélsőt a csapatban, kiszemeltjei között van az ír Damien Duff, és a legújabb hírek szerint Pedro Munitis is.

A Liverpool tulajdonképpen már a világbajnokság óta "üldözi" a Blackburn Rovers ír támadóját, aki a World Cupon remek teljesítményt nyújtott, és ennek köszönhetően alaposan megemelkedett az ázsiója.

Noha az angol bulvárlapok nap mint nap arról cikkeznek, hogy Duff hamarosan távozhat jelenlegi egyesületétől, és hogy a Liverpool tízmillió fontot ajánlott a Roversnek érte, mindezt a Blackburnnél nem győzik cáfolni. A csapat mestere. Graeme Souness határozottan kijelentette: "Közel állunk ahhoz, hogy új, hosszú távú szerződést kössünk Damiennel, ami nagyon fontos a klubnak és a focistának is, mert ezzel véget vethetünk a találgatásoknak. Való igaz, hogy a Liverpool és a Manchester is érdeklődött iránta, ám konkrét ajánlatot egyikük sem tett - nem is lett volna értelme."

Souness szavait Houllier is megerősítette, a francia tréner a következőt nyilatkozta az ügyben: "Valóban szerettük volna megszerezni Damient, fel is hívtuk a Blackburn menedzserét, John Williamset, aki határozottan kijelentette, hogy Duff nem eladó."

Az ír szélsőről tehát valószínűleg lemarad a Liverpool, ám Houllier ennek ellenére nem tett le arról, hogy leigazolt egy hasonló típusú labdarúgót. A Vörösöknek Emile Heskey és a nyáron igazolt El Hadji Diouf személyében két olyan csatáruk van, akik leginkább befejező csatárnak számítanak, és szükségük van a megfelelő kiszolgálásra.

A Community Shielden Dioufnak kellett jobb oldali középpályást játszania, és bár nem futballozott rosszul, látszott, hogy az nem az ő posztja. Houllier figyelme így a Real Madrid "tartalékpályára" helyezett labdarúgója, Pedro Munitis felé fordult, akit a királyi gárdánál átadólistára tettek, és kijelentették, hogy megfelelő ajánlat esetén távozhat a klubtól.

Munitis 2000 nyarán válogatott futballistaként került a Realhoz, és első idényében viszonylag sok lehetőséget is kapott, a legutóbbi pontvadászatban azonban már csak elvétve került be a csapatba. Mindezek ellenére némi meglepetésnek számított, amikor a nyáron létszámfelettinek nyilvánították, és nem is nagyon érdeklődtek iránta a nyáron. Már-már az a veszély fenyegetett, hogy Munitisnak a tartalékok között kell lehúznia a szezont, amikor megérkezett a Liverpool ajánlata.

A hírek szerint Houllier akkor vette fel a kapcsolatot a focistával, amikor a Vörösök a Real centenáriumi tornája során Madridban jártak, és futballista ügynöke, Javier González szerint a tréner mindenképpen szeretné megszerezni a szélsőt. A menedzser úgy véli, hogy már csak a Realon múlik a dolog, igaz, a Liverpool részéről egyelőre még nem erősítették meg az érdeklődést.