Vágólapra másolva!

Tíz nappal a manchesteri visszavágó előtt a csapat komoly bajban van, Sir Alex úgy véli, hogy veszélyben forog a továbbjutás a ZTE 1-0-s, világra szóló győzelmét követően. Márpedig ha a gárda nem kerül be a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe, akkor a pénzügyi veszteség nagysága elérheti a 15 millió fontot (mintegy hatmilliárd forint).

Az igazgatótanács Rio Ferdinand 29,3 millió fontos szerződtetése után egyértelműen a szakvezető tudomására hozta: hiába a MU a világ leggazdagabb klubja, most már nem lehet költeni új játékos leigazolására egyetlen pennyt sem.

Ferguson sokkterápiát kapott Budapesten/sport/focivilag/bl/20020816ferguson.htmlMelyik a legjobb európai fociklub?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26104További linkek a ZTE-Manchester United mérkőzésrőlhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/labdajatekok/labdarugas/Bajnokok_Ligaja/ZTE-MU_1-0/

Sir Alex gondjait nem csak Gary Neville, Ferdinand, Barthez és Brown (utóbbi novemberig tartó) sérülése gyarapítja, hanem a másik Neville, Phil gyenge formája és sorozatos bizonytalankodásai - a Puskás Ferenc-stadionban is ő okolható a bekapott gólért. Elsősorban Julien Escudé, a Rennes francia utánpótlás-válogatott hátvédje van célkeresztben, az ő ára ötmillió font körül mozog. Az alternatíva Juan Pablo Sorín, a Lazio argentin válogatott játékosa, de ő talán még Escudénél is többe kerül.

Roy Keane csapatkapitány azonban azonnal igyekezett eloszlatni a pánikhangulatot: "A csapat egységes, a küzdőszellemünk töretlen, két héten belül minden rendbe jön. Nem tudom elképzelni azt, hogy ne jussunk tovább a Bajnokok Ligájában, igaz, ezért keményen meg kell majd dolgoznunk" - jelentette ki a 31 éves középpályás, aki pedig hamarosan megjelenő könyvében megfogalmazott vádjaival sokat tett a csapategység felbomlasztásáért.

Ch. Gáll András