Vágólapra másolva!
A Fiorentina csődbe jutása után a violák futballistái meglehetősen kapósak lettek a játékospiacon, hiszen ingyen igazolhatóvá váltak. A minap a válogatott védőnek, Pierininek is sikerült új csapatot találnia magának, a hátvéd a Serie A-ba a nyáron feljutott Regginához írt alá.

Pierini 1973. március 22-én született az utánpótlás-tornájáról híres Viareggio városában, és a Bozzano nevű amatőrcsapatban kezdett futballozni. Tizenhét esztendősen két meccs erejéig már pályára léphetett a felnőttek között, és a következő esztendőben már az Udinese futballistájának mondhatta magát.

Az akkoriban a másodosztályban szereplő klubban még nem kapott lehetőséget, de az 1992-93-as idényben, immár a Serie A-ban bemutatkozhatott az udinei csapatban.

Összesen 11 találkozón lépett pályára, a következő szezonban azonban már csak három meccsen szerepelt. Ennek ellenére maradt a klubnál, amely kiesett az élvonalból, és a Serie B-ben már több lehetőséget kapott. 1995 nyarán mégis kölcsönadták a Fidelis Andriának, ahol remekül futballozott, így az Udinese visszahívta őt.

Később kezdődik az olasz futballbajnokság/sport/focivilag/20020820kesobb.html

Mindez 1996 nyarán történt, és ezt követően alapember lett az udineieknél, három szezon alatt alig hagyott ki meccset, és hat gólt ért el. 1999 nyarán az akkoriban élcsapatnak számító Fiorentina vette meg, és a firenzeieknél is jó teljesítményt nyújtott, olyannyira, hogy tavaly februárban Argentína ellen a válogatottban is bemutatkozhatott.

A legutóbbi szezon azonban nem hozott sok szerencsét a számára, nem csak a violák kiesése miatt, hanem ezért is, mert térdsérülése miatt fél évet ki kellett hagynia. Mindennek ellenére nem okozott túl nagy nehézséget számára új csapatot találni, így továbbra is a Serie A-ban folytathatja pályafutását.