Vágólapra másolva!

Igazság szerint persze nincs abban semmi meglepő, hogy Neville-t pályára küldi Ferguson mester, a sérülések miatt gyakorlatilag ugyanis nincs más hadra fogható (egészséges) játékosa. A hírek szerint visszatérhet a kapuba a világbajnok francia hálóőr, Fabian Barthez, valamint - feltehetőleg csak csereként - szerepet kap Rio Ferdinand is. Utóbbi visszatértére nagy szükség is van, ugyanis Gary Neville és Wes Brown játékára - korábbi sérülésük miatt - egyelőre nem számíthat Sir Alex.

A középpályán nem variál Ferguson, a legerősebb összeállításban küldi pályára csapatát. Budapesten ugyan a megszokottnál halványabb teljesítményt nyújtottak, mégis számít Verón és Roy Keane játékára is, s természetesen David Beckham sem fog a padon ücsörögni. A szurkolók reményei szerint a találkozót nem a kísérletezésnek szenteli majd Sir Alex, így a hagyományosnak mondható 4-4-2-es felállásban veszik fel a harcot a Vörös Ördögök, ellentétben a West Bromwich ellen látott 4-5-1-es formációval.

A csatársorban Van Nistelrooyra hárul a szerep, hogy lehetőleg minél többször bevegye Ilic kapuját, mellette Solksjaer szerepvállalását valószínűsítik, de néhányszor Roy Keane is felnyomulhat a zalaegerszegi tizenhatos környékére. Ezzel kapcsolatban a Manchester United honlapján azt olvashatjuk, hogy a szurkolók szerint meglehetősen veszélyes a "világ legjobb középpályását" posztjától némiképp idegen helyzetben bevetni, szerintük helyénvalóbb lenne, ha Keane nem követné a hazai támadásokat.

Az angol lapok kiemelik, hogy a Manchester ugyan hagyományosan zsengén szokta kezdeni a szezont, a ZTE és a West Bromwich ellen szerzett mindössze egyetlen gólocska azonban még ennek tudatában is igen kevés (bár igaz, a Chelsea-nek kettőt rúgtak beckhamék, viszont ugyanennyit kaptak). A keddi mérkőzésen az Old Trafford-i legényeknek mindenképpen gólt (a rendes játékidős kvalifikációhoz kettőt) kell vágniuk magyar ellenfelüknek, amennyiben tovább akarnak jutni, máskülönben jöhet az UEFA-kupa, ami egész Anglia számára csupán egy rossz álomnak tűnik.

Hajrá ZTE!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45409

Hozzátesszük, Sir Alex Ferguson trófeagyűjteményéből egyedül ez a serleg hiányzik, s nem lennénk kifejezetten boldogtalanok, ha ebben a szezonban hódítaná el először. Ez ugyanis - ki ne tudná - azt jelentené, hogy a Zalaegerszeg együttese valahogy túlélte a visszavágót, s a Ferencváros után elsőként biztosította helyét a Bajnokok Ligája (első) csoportkörében, míg a Manchester számára maradt a második számú európai kupában való vetélkedés lehetősége.

Koncz Dávid

[origo]