Vágólapra másolva!
Az idei átigazolási szezonban elsősorban a Real Madrid és Ronaldo volt a fő téma, alig múlt el nap anélkül, hogy ne született volna újabb variáció velük kapcsolatban. Könnyen lehet azonban, hogy a spanyol játékospiac legnagyobb szenzációját nem a királyi gárda, hanem a Deportivo okozza majd, a galíciai klub elnöke, Agusto Lendoiro ugyanis elárulta, hogy egy olyan transzferen dolgozik, ami valódi bombaként robbanna.

Lendoiro meglehetősen titokzatosan fogalmazott. Miután csapata a hét végén megnyerte a spanyol szuperkupát (a Depor a visszavágón 1-0-ra győzte le a Valenciát, és így 4-0-s összesítéssel diadalmaskodott), a presidente a következőképpen nyilatkozott: "Elképzelhető, hogy ha minden jól megy, akkor a következő napokban hatalmas meglepetést okozunk. Ha a tervünk valóra válik, akkor ez lesz a Deportivo történetének legfontosabb hete, ami az átigazolásokat illeti".

Az elnök az újságírók felé záporozó kérdésre semmi konkrétumot nem mondott, ám olyan utalásokat tett, amik még jobban összezavarták a zsurnalisztákat. Kijelentette, hogy leginkább az o-ra végződő nevű focistákra kell koncentrálni, ugyanakkor azt is elárulta, hogy a lehetséges transzfer legalább három egyesületet érintene. Szavaiban ugyanakkor megjelent a spanyol nyelvben nem használatos arsenal kifejezés is, ami sokak szerint arra utal, hogy az angol bajnok is benne van a "buliban".

Lendoiro nyilatkozata után természetesen azonnal megindultak a találgatások, és vadabbnál vadabb hipotézisek születtek. Az o betű nyomán a legtöbben természetesen azonnal Ronaldóra asszociáltak, ezen elképzelések szerint a Depor Diego Tristánnal cserélné el a Fenomént.

Ennek azonban némileg ellentmond, hogy a milánóiak mestere, Héctor Cúper korábban már dolgozott együtt Tristánnal, még a Mallorca együttesénél, és nem ettek egymás tenyeréből: ebben az időszakban a csatár csak a mallorcaiak tartalékcsapatában kapott lehetőséget.

Ráadásul a legutóbbi hírek szerint az Inter felajánlotta a Barcelona számára Ronaldót, egyelőre egy évre kölcsönbe, de opcióval a végleges megvásárlásra. A Barca alelnöke, Joan Setvalls, aki a csapattal Varsóban tartózkodik (a katalánok a Legia Warszawával játszanak BL-selejtezőt), viszont cáfolta ez utóbbi híreszteléseket.

Spanyolországban csak a Realnál maradt aranylabdás/sport/focivilag/20020827spanyolorszagban.htmlHogyan áll a spanyol foci?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27841

Egy másik teória szerint Diego Tristán a Barcelonához távozna, és az így megüresedő középcsatár helyére a Real Madrid támadója, Fernando Morientes érkezne. Ennek viszont az mond ellent, hogy a királyi gárda aligha engedné el legfőbb riválisához a középcsatárt, különösen annak fényében, hogy a fővárosiak egyelőre még senkit sem szerződtettek erre a posztra, aki kiszorítaná Morientest a csapatból.

Azt viszont még elképzelni sem tudja senki, hogy az Arsenal miként jöhet be a képbe - van, aki nem tartja kizártnak, hogy Lendoiro csak még jobban meg akarta kavarni az újságírókat, amikor a londoni klub nevét is kimondta az eredeti, vagyis fegyvertár jelentéssel.

Az viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Depor mégsem szerzi meg a Mallorca csatárát, Luquét, akivel már majd két hete folynak a tárgyalások. A felek még múlt pénteken azzal álltak fel a tárgyalóasztaltól, hogy már csak formaságok vannak hátra, és azokat kedden intézik el, ám a játékos édesapja, Rafael, aki egyben Luque ügynöke is, tegnap már arról beszélt, hogy új, megoldhatatlan problémák léptek fel, és kicsi a valószínűsége, hogy fia aláír a Deporhoz. Pedig a két klub már megegyezett a vételárban, a Depor 14 millió eurót plusz Turu Florest adta volna a Mallorcának. A galíciaiaknak tehát mindenképpen szükségük lehet egy középcsatárra.