Vágólapra másolva!
Monacóban délután sorsolják a labdarúgó UEFA-kupa első fordulóját, amelyben három magyar együttes, a Zalaegerszeg, az Újpest és a Ferencváros is érdekelt. Az UEFA elkészítette a kiemelési erősorrendet, amely alapján a Megyeri útiak a feröeri Klaksvík után nagyon erős együttes kaphatnak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szokásoknak megfelelően elkészítette a sorolás előtti kiemelési sorrendet, amelyet az úgynevezett koefficiens-táblázat alapján állított össze. A résztvevő kilencvenhat együttes hat csoportba sorolták, ezen belül már ismert azon csapatok névsora is, amelyeket a versenyben lévő magyarok is megkaphatnak.

Az Újpestre vár a legnehezebb feladat, hiszen olyan ellenfeleket kaphat, mint a Parma (olasz), a Paris Saint-Germain (frnacia), a Betis (spanyol), az Anderlecht (belga), a Sporting (portugál), a Besiktas (török, az Utrecht (holland) és a Bröndby (dán).

Ki nyeri az UEFA-kupát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36582

A BL-ből kiesett Zalaegerszeg ismét fogadhat sztárcsapatot, hiszen ellenfelei közül a Chelsea (angol), Stuttgart (német) és a Glasgow Rangers (skót) is ebbe a kategóriába tartozik. A Dinamo Zagreb (horvát), Vitesse (holland), a Hapoel Tel-Aviv (izraeli, az FC Köbenhavn (dán) és a Lorient (francia) verhető lenne.

A Ferencváros könnyen pórul járhat a Leeds United (angol), a Girondins Bordeaux (francia), vagy a spanyol Malaga ellen, de nem lenne könnyű ellenfél a PAOK (görög), a Sturm Graz (osztrák), a Slovan Liberec (cseh), a Servette (svájci) és a Kocaelispor (török) sem.