Vágólapra másolva!
Kemény, helyenként sportszerűtlen, tíz-tíz emberrel befejezett mérkőzésen az MTK Zavadszky révén szerzett vezetést az Üllői úton, majd a végső sípszóig taktikusan őrizte előnyét.

Borsodi Liga, 6. forduló:
Ferencváros - MTK Hungária 0-1 (0-1)
Üllői út, 10 000 néző
vezette: Bede
FTC: Szűcs L. - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Balog, Lipcsei, Szkukalek - Gera (Andone, 66.), Tököli (Jovic, 66.), Leandro
MTK: Hajdu - Molnár, Smiljanic, Komlósi, dr. Füzi Á. - Zavadszky, Jezdimirovic, Illés, Rednic (Elek, 91.) - Ferenczi, Juhász (Czvitkovics, 55., Némethy, 78.)
gól: Zavadszky (27.)
kiállítva: Dragóner (31.), illetve Jezdimirovic (78.)
sárga lap: Kriston (29.), Gera (34.), Vukmir (46.), Tököli (64.), illetve Szmiljanics (19.), Jezdimirovic (35., 78.)

Néhány percig tartott az idilli béke az FTC-MTK örökrangadón: a lelátó Üllői úti oldalán, közel a vendégszektorhoz ugyanis a szurkolók egy csoportja náci jelképeket ábrázoló zászlót lobogtatott, amit a rendőrök megpróbáltak elkobozni. Hogy ez sikerült-e vagy sem, az pontosan nem volt látható, mert rögtön kisebb verekedés tört ki. Ekkor a szomszédos szektorokból kezdtek özönleni a Simon Tibor nevét skandáló drukkerek, mire a rendőrök távoztak. Röviddel ezután helyre állt a rend.

A játékosok közül talán a vendégek középső védője, Mico Smiljanic készült a leginkább az öccsecsapásra, a szerb légióst ugyanis az Energie Cottbus szemelte ki a héten eltanácsolt Sebők Vilmos helyére, s a hírek szerint német játékosmegfigyelő is érkezett a találkozóra.

Jó iramban, bátor játékkal kezdték a csapatok a mérkőzést, látványos megoldásokkal és kidolgozott gólhelyzekkel azonban nem tudták meglepni az Üllői úti közönséget. Egészen a 27. percig, ekkor a némileg szervezettebb csapat benyomását keltő MTK a hazai térfél közepén szabadrúgáshoz juttot, Illés középre csavarta a labdát, az öt és felesnél érkező Zavadszky pedig fejjel a jobb alsó sarokba csúsztatott.

Egy-két Fradi-játékos képtelen volt feldolgozni a MTK vezetését: előbb Dragóner talpalta le nagyon csúnyán Komlósit, Bede játékvezető nem is tehetett mást, kiállította a középhátvédet. Pár perc múlva Kriston is besárgult, majd Gera szállt bele durván Füzibe - megúszta sárgával.

Az emberelőnyben játszó kék-fehérek többet birtokolták a labdát, de nem jutottak el nagyobb lehetőségig. A másik oldalon Leandro viszont jól helyezett, lapos lövéssel kínálta meg Hajdut, aki azonban kiütötte a bal alsó sarokba tartó labdát. Az MTK nevében Illés válaszolt, hat méterről leadott fejese után Szűcs bravúrral tornázta a léc fölé a labdát.

A második félidő úgy kezdődött, mintha a vendégek játszottak volna tíz emberrel. A Fradi lerohanta az MTK-t, a 47. percben pedig Gera futtából, tizennyolc méterről a keresztlécet találta el. Az MTK túlélte az ötperces offenzívát, szöglethez jutott, a sarokrúgást elvégző Rednic pedig elterült a gyepen egy, a nézőtérről érkező, s a homlokát súroló pénztárgépszalagtól.

A Fradi mindent megtett az egyenlítésért, Garami József is mindent megpróbált, egyszerre kapta le a pályáról a csapat - ezúttal halványabb teljesítményt nyújtó - két ászát, Tökölit és Gerát. Az MTK kontrákra rendezkedett be, s gyakran létszámfölényben vezethette a labdát Szűcs kapujára, de a befejezésbe rendre hiba csúszott, így nem sikerült növelni az előnyt.

A 76. percben ismét indulatba jött a Fradi-tábor, ezúttal jogosan, hiszen Komlósi kezezett a tizenhatoson belül, Bede viszont lökésért kifelé ítélt szabadrúgást. Négy percrerá viszont felmutatta a durván becsúszó Jezdimirovicnak a második sárgáját, így az MTK is megfogyatkozott.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020831aborsodi.htmlNem nézik le a magyar UEFA-csapatokat/sport/magyarfoci/20020831nemnezik.html

A hajrában beszorultak Illésék, a 89. percben Lipcsei félelmetes lövést eresztett kevéssel a kapu mellé, egy percre rá pedig Gyepes hagyta ki a Ferencváros legnagyobb ziccerét, hét méterről vette célba a jobb alsó sarkot, Hajdu azonban óriási védéssel mentette meg a három pontot csapata számára.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: "A csapat rendkívül jól küzdött, de sajnos nagy hibát követtünk el a MTK góljánál. Úgy érzem nem érdemeltünk vereséget, erre játékra lehet építeni:"

Dr. Füzi Ákos, az MTK balhátvédje: "Kemény mérkőzés volt, de azt hiszem, ez természetes egy ilyen rangadón. A Fradi természetesen minden hazai meccsét meg akarja nyerni, de mi elhatároztuk, hogy nem hagyjuk magunkat."