Vágólapra másolva!
Ahogyan azt várni lehetett, az átigazolási időszak utolsó napján rengeteg egyesület tett még egy kétségbeesett kísérletet arra, hogy tovább erősítse játékoskeretét. A csapatoknak éjfélig volt idejük arra, hogy beadják nevezésüket a nemzetközi kupákba, és Angliában, valamint Olaszországban is ugyanez volt a határidő, ami transzferek egész sorát eredményezte.

Olaszországban még pénteken késő este beindultak az események, hiszen két sztárklub még ekkor szerezte meg azt a futballistát, akit már hónapok óta üldözött. Az AC Milan drukkerei már az előző bajnokság befejezte óta szerették volna, hogy csapatuk igazoljon egy világklasszis hátvédet, ehelyett Rivaldo érkezett a klubhoz, aki kétségtelenül kiváló futballista, ám a rossonerók szerint az egyesület jelenlegi állapotában nem pont rá volt szükségük. Miután az első számú kiszemeltet, Fabio Cannavarót az Inter elhappolta a Milan elől, a piros-feketék figyelme így Alessandro Nesta felé fordult, ám a milánóiak alelnöke, Galliani még pénteken délután is azt nyilatkozta, hogy valószínűleg nem tudnak megegyezni a rómaiakkal.

A Milan ajánlata ekkor huszonötmillió euró körül járhatott, és mivel túl sok idejük már nem volt a tárgyalásokra, erre még rátettek egy lapáttal, és a 30 millióra már a Lazio elnöke, Sergio Cragnotti is rábólintott. Nem csoda: a rómaiak katasztrofális pénzügyi helyzetben vannak. A Lazio volt csapatkapitánya öt évre írt alá a Milanhoz.

Primera Division 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020830primera.htmlPénz nélküli játékosmozgás a Serie A-ban/sport/focivilag/20020710penz.html

Mindeközben a Juventus is azon dolgozott, hogy tovább erősítse a keretét, a torinóiaknak azonban nem a védelmükben, hanem a csatársorban volt szükségük új játékosra. A bajnokcsapat az előző idényt Marcelo Salas sérülése miatt tulajdonképpen két csatárral (David Trézégeut-vel és Alessandro del Pieróval) játszotta végig, és miután most a francia dőlt ki kisebb időre a sorból, mindenképpen be akartak szerezni még egy támadót. Ez végül a Parma válogatott futballistája, Marco di Vaio lett, aki 26 millió euróba került - igaz, ebben az összegbe az a tízmillió is benne van, amit a Parma elméletben a Juvétól megkapott, a válogatottban az augusztusi, szlovénok elleni meccsen debütált Matteo Brighiért kapott. A pármaiak egyébként nem sokáig ültek a Di Vaióért kapott pénzen, hiszen szinte azonnal vettek belőle egy támadó a távozott csatár pótlására. A gólszerzés a következő idényben a Parmában a román Adrian Mutué lesz, aki az előző szezonban a Hellas Veronában futballozott.

Angliában sem telt el tétlenül az átigazolási időszak utolsó napja, bár a csapatok nem volt annyira aktívak, lévén szombaton fordulót rendeztek a Premier League-ben. A Bolton Wanderers azért pontot tett egy meglehetősen régóta húzódó ügy végére, és immár valóban szerződtette a spanyol Iván Campót a Real Madridból. A védő, akit a királyi gárdánál pár rosszabb meccs után a drukkerek valósággal kiútáltak a csapatból, sokáig húzódozott attól, hogy elhagyja a spanyolokat, de végül belátta, hogy ha játszani akar, akkor jobban teszi, ha elmegy Madridból - igaz, csak kölcsönbe egy évre. A várhatóan szintén a kiesés ellen küzdő Southampton két új focistát is "beszerzett" az utolsó pillanatokban, az egykori orosz válogatott Andrej Kancselszkiszért nem kellett fizetni, lévén a szélsőnek nem volt klubja, míg a védő Marcus Hall a másodosztályú Nottingham Foresttől érkezett. A várhatóan sokkal előbb végző, és az UEFA-kupában is érdekelt Leeds Unitednak is végre sikerült egy védőt vennie, bár a svéd Teddy Lucicot még a legnagyobb jóindulattal sem lehetne Rio Ferdinand pótlásának nevezni. A skandináv hátvéd az AIK Stockholmtól érkezett, és a bajnokság végéig kölcsönben szerepel majd a leedsieknél.