Vágólapra másolva!
Szombaton a Békéscsaba ellen a hatodik fordulóban tudta megszerezni első győzelmét a Videoton labdarúgócsapata, amelynek szakvezetője, Várhidi Péter úgy nyilatkozott: nyugodt a lelkiismerete, hiszen szakmailag rendben van a csapat, a játék adott, a jövőben csupán a motivációra kell jobban ügyelni.

Szombaton a Videoton úgy érkezett Békéscsabára, hogy a vereség könnyen Várhidi Péter állásába kerülhetett volna, de a kudarc egy pillanatig sem fenyegette a vendég együttest és a trénert sem. A fehérváriak masszívan védekezve már a középpályán megszűrték a csabai támadásokat, s már az első játékrészben is aktívabban futballoztak, ám a döntést a szünet utánra hagyták. Igaz, ekkor a második félidőre becserélt Gajics rögtön az első labdaérintéséből a vezetést is megszerezte (0-1), majd a 69. percben Hamar hosszú sprint végén lőtt a végig bizonytalan Fekete kapus hálójába (0-2), így az a helyzet állt elő, hogy a lefújást követően a bemutatkozó Garamvölgyi-mester gyorsan az öltözőbe sietett, míg a Vidi-vezetők által szorongatott Várhidit a fehérvári ultrák hangosan éltették. Mellesleg a korábban Debrecenben sikerrel tevékenykedő Garamvölgyi Lajos sportszerűen elismerte a Videoton győzelmének jogosságát, míg Várhidi érdeklődésünkre ekképp értékelte a csabai 90 percet és a csapat körüli hangulatot:

- Elsősorban minek tulajdonítja a magabiztos csabai sikert?
- Annak, hogy ésszel és szívvel futballoztak játékosaink, ami végre az eredményben is megmutatkozott. Ezzel talán megnyugszanak a kedélyek körülöttünk, az pedig külön jól esett, hogy a bennünket Békéscsabára is elkísért fehérvári B-közép a csapatot és engem is lelkesen ünnepelt. A három pont megszerzése mellett ez is jót tett a lelkünknek.

- Nem titok, a meccs előtt sokan arról beszéltek, hogy az esetleges vereség az állásába kerülhetett volna?
- Hallottam én is ezeket a hangokat, de nem foglalkoztam ezzel. A lényeg, hogy győztünk, s ha szabad így fogalmaznom, akkor a pályán a játékosok, a lelátón pedig a szurkolók is kiálltak mellettem.

- Köztudott, hogy a közelmúltban akadtak belső villongások a klubon belül, ennek tükrében milyen a labdarúgókkal való viszonya?
- Jó és mindig is jó volt. Akikkel gondom akadt, azoktól megváltunk. A játékunkkal sincs probléma, hiszen a kispesti fellépésünk kivételével mindig esélyünk volt a győzelemre, ráadásul egyszer sem futballoztak le bennünket a pályáról. Az viszont bosszantó, ahogy az Újpesttől a hajrában kapott góllal kikaptunk, vagy ahogy az utolsó pillanatban kiengedtük a kezünkből a győzelmet Siófokon.

A Borsodi Liga menetrendje és eredményei/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlKi nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28884

- Nem tartott attól, hogy az edzőcsere után egy megújult Békéscsaba ellen kevés esélyük lehet a sikerre?
- Nem, mert az utóbbi időben nem jönnek be ezek a babonák. Ez, mármint a trénerváltás, csak akkor hatásos, ha a játékosok nincsenek jó viszonyban az edzővel, s ez által felszabadultabban futballoznak az új szakvezető irányítása mellett. Igaz, egy-egy meccsre képesek felpörögni a futballisták, ám hosszú távon úgyis a valódi képességek döntenek.

- Gondolom a csabai három pont birtokában nyugodtabb időszakra számít?
- Természetesen, de ennél is lényegesebb, hogy egy edző higgadtan el tudjon számolni magával. Márpedig, nem tagadom, nekem nyugodt a lelkiismeretem, szakmailag rendben van a csapat, a játékunk adott, a jövőben a motivációra kell jobban ügyelnünk. De ez már nem csak a mi feladatunk.

Bánki József