Vágólapra másolva!
A rendőrség eljárást indított a Ferencváros-MTK mérkőzésen nyilaskeresztes zászlót lengető szurkoló ellen. A Magyar Labdarúgó Liga is foglalkozik valószínűleg a lelátón történtekkel, amint megkapja az ellenőri jelentést.

Bár egész csendesen indult, nem maradt botrány nélkül a vasárnap késő esti Ferencváros-MTK mérkőzés. A lelátón a szurkolók egy csoportja zsidózott, és valaki náci jelképet ábrázoló zászlót lengetett. A rendőrök közbeléptek, perceken át dulakodtak a szurkolókkal, majd kiemeltek egy személyt.

Ahogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán lapunknak elmondták: a mérkőzés során egy 23 éves fiatalembert állítottak elő a rendőrök. Az illető a tribünön egy zöld-fehér sávos lobogót lengetett, amelyen egy nyilaskereszt volt felismerhető. Az illetőt bekísérték a IX. kerületi kapitányságra, és közölték vele, hogy tiltott önkényuralmi jelkép használatának alapos gyanúja miatt eljárást indítanak ellene. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Az üggyel feltehetően foglalkozni fog a hivatásos liga is - két éve, amikor Demján Sándor a liga elnöke lett, megígérte, hogy a lehető leghatározottabban lépnek fel a rasszista uszítás ellen -, de a szervezet még nem kapta meg az ellenőri jelentést.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020831aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

"Ezért nem is tudok nyilatkozni egyelőre" - mondta Muszbek Mihály ligaigazgató ", ha megkapjuk a hivatalos jelentéseket, a fegyelmi bizottság megvizsgálja az ügyet." Erre talán már ma sor kerül.

A kiállítottakkal is csak pénteki ülésén foglalkozik a fegyelmi bizottság, tehát Dragóner és Jezdimirovic is akkor kapja meg a büntetését. Hogy rendben van-e az, hogy egy kiállított játékos különengedélyt kap, hogy játsszon a válogatottban, erre a liga igazgatója a következőket mondta: "Az eltiltás arra a bajnokságra szól, amelyben a szabálytalanság történt, tehát ez esetben az NB I-re. Nincs olyan szabály, hogy a bajnokin kiállított játékos nem léphet pályára a válogatott mérkőzésén, de a szokásjog szerint erre is alkalmazták. Igaz, az ellenkezőjére is volt már több példa, tehát arra, hogy a kiállított futballista játszhatott a válogatottban."

Muszbek Mihály tévén nézte a mérkőzést, és úgy látta, hogy kemény, izgalmas csata volt. "Ez is azt bizonyítja, hogy alaptalanok voltak azok a tavaszi vádaskodások, hogy a két csapat tulajdonosa döntötte el egyes esetekben az eredményt, hogy az FTC és az MTK között megbeszélik az eredményt. Mindenki láthatta, ez több volt mint presztízscsata, igazi kemény küzdelem folyt a pályán."

Gaál Zoltán, Kósa Tamás