Vágólapra másolva!
Úgy tűnt, hogy a szombati nappal viszonylagos nyugalom köszönt be az olasz labdarúgásba, hiszen augusztus 31-én lezárult az átigazolási időszak a campionatóban. Mivel azonban a Serie A küzdelmei csak szeptember 14-én indulnak (legalábbis mindenki nagyon bízik benne), így az Olasz Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy eddig az időpontig meghosszabbítják a transzferidőszakot. Az olasz klubok tehát szeptember 7-től további egy héten keresztül adhatnak-vehetnek focistákat.

Az elmúlt években az olasz bajnokságban az a rendszer működött, hogy a csapatok pár héttel a bajnokság kezdete után, körülbelül egy hónapon keresztül szerződtethettek új focistákat, mielőtt a mercato bezárt volna. Az UEFA által az idén egységesített átigazolási időszak azonban csak augusztus 31-ig tartott, és a taljánok is igazodhattak ehhez. Nem véletlen, hogy a legnagyobb transzferek az utolsó pillanatokban történtek meg: augusztus 30-án és 31-én váltott klubot Marco di Vaio, Hernán Crespo és Alessandro Nesta is. A bajnokság ügyeit intéző liga keddi ülésén azonban úgy határozott, hogy mivel a pontvadászat úgyis csak szeptember 14-én veszi kezdetét, ezért engedélyezi, hogy a csapatok még másfél héten keresztül szerződtethessenek új labdarúgókat.

Tüntettek a Lazio-szurkolók/sport/focivilag/20020901tuntettek.html

A nemzetközi kupákban induló egyesületek számára mindez persze már nem sok segítség, hiszen az UEFA sorozataiba már nem lehet új futballistákat nevezni, és jó pár klub már nem is óhajt tovább erősíteni. Az Atalanta, a Bologna, a Juventus, a Lazio, az AC Milan, a Perugia és az Udinese tulajdonképpen már "befejezte" az átigazolási időszakot, és ezek a klubok maximum eladni szeretnének pár focistát, vásárolni nem. Az UEFA-kupában résztvevő Chievo Verona viszont annak ellenére, hogy az esetleges új igazolásait csak decemberben nevezhetné be a nemzetközi porondra, még két futballistára is feni a fogát: egyrészt a brazil származású, ám egykoron a belga válogatottban szerepelt Luis Oliveirát igazolná le a Comótól, másrészt pedig Savoldit a Regginától.

Ronaldo, Morientes és Crespo klubot váltott/sport/focivilag/20020831ronaldo.htmlRonaldohttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=6424

Az Internazionale meglehetősen aktív volt a nyári transzferek frontján, de mivel a bal oldalra továbbra sem tudott senkit sem szerezni, így erre a pozícióra szívesen látna valakit, még úgy is, hogy fél éven keresztül csak a bajnokságban vethetné be. A kiszemeltek élén továbbra is Kily González áll, de a parmai Sabri Lamouchi sem megvetendő a számukra. A legvalószínűbb azonban az, hogy az Inter megvárja a decembert, amikor is a Real Madridtől Ronaldóért cserébe még egy futballistát kap, és vagy Steve McManamant, vagy pedig Santiago Solarit választja.

Az AS Roma táján az elmúlt hetekben az okozott konfliktust a tréner, Fabio Capello, valamint az elnök, Franco Sensi között, hogy a Farkasok nem tudták megszerezni a Juventustól Edgar Davidsot, pedig Capello egyedül az ő nevét írta fel a kívánságlistájára. Nem csoda, hogy a fővárosi egyesület vezetője most bejelentette: ismét megpróbálják leigazolni a holland középpályást, ám ajánlatuk még rosszabb lesz, mint amit eddig tettek, lévén Davidsot a BL-be csak decemberben nevezhetik be. Eszerint a Roma hétmillió eurót, plusz a fiatal Gaetano D'Agostino játékjogának felét adná Davidsért, és nem valószínű, hogy a Juve ezt elfogadja majd.