Vágólapra másolva!
Szerda délelőtt bemutatkozott csapatának Komjáti András, a Sopron új vezetőedzője. A tréner Bognár Györgyöt váltotta a kispadon, utóbbi pedig a leköszönt Klement Tibor utódja lett a klubigazgatói poszton. Így aztán két egykori válogatott labdarúgó felelőssége lett, hogy a Sopron elinduljon felfelé a tabellán, ami nem lesz nehéz feladat, hiszen jelenleg az utolsó helyen áll a bordó-szürke alakulat.

- Mivel indított a soproni öltözőben?
- Bognár Gyuri röviden bemutatott a játékosoknak, majd magunkra maradtunk az öltözőben, s elmondtam a fiúknak, hogy a csapat jelenlegi helyzetében mi vihet előre bennünket. Fegyelmezettséget, kellő motivációt és oldott öltözői légkört kértem a játékosoktól, hiszen görcsösen nem lehet futballozni. Mint ahogy fegyelmezetlenül sem, s aki ez ellen vét, a számonkérést sem kerülheti el.

- A játékosok miként fogadták a mondandóját?
- A sikertelenség miatt kissé letargikus a hangulat az öltözőben, ráadásul egy új edzőt mindig visszafogottabban fogadnak, vagyis kivárnak. Nekem ezt az állapotot kell kihasználni, nehogy azt higgyék, egy "papírmasé" edző érkezett hozzájuk, ezért is jobb tisztázni az álláspontokat azonnal.

- Egyetért azzal, hogy a soproniak játékosállománya a jelenlegi poziciónál lényegesen többre hivatott?
- Ezzel kár lenne vitatkozni. Igaz, azért kis időnek el kell telnie, amíg teljesen megismerem a keret összes tagjának képességeit. Szombaton Simon Tibor emlékére a Ferencvárossal játszunk idehaza, majd szerdán Tapolcán lépünk pályára a Magyar Kupában, szombaton pedig a Békéscsabát fogadjuk bajnokin, s ez az a 90 perc, amit kötelező megnyernünk. Egyébként azért is ragaszkodtam ahhoz, hogy az eddigi pályaedző Farkas József maradjon mellettem, mert ő igazán ismeri az együttest. A másik segítőm Farkas Tibor lesz, akivel a Vasasban és az MTK-nál is együtt dolgoztam, sőt, évekig egy csapatban futballoztunk Angyalföldön.

- Mennyiben segíti a munkáját, hogy tavaly a Vasassal hasonló helyzetben volt, azaz a kiesés elleni harc kellős közepén kellett dolgoznia?
- A szituáció ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy az akkori Vasahoz képest a mostani Sopron jobb játékosállománnyal rendelkezik. Az angyalföldieket sikerült felráznom annyira, hogy legalább maradt némi esély a bennmaradásra. Más kérdés, hogy ez végül nem sikerült, amit én sajnálok a legjobban. Sopronban azonban nem a kiesés elkerülése az első számú cél, hanem hogy minél feljebb kússzunk a tabellán.

Bánki József