Vágólapra másolva!
Lisztes Krisztián együttese a Bundesliga negyedik fordulójában magabiztos győzelmet aratott a Nürnberg ellen, és ebben a csapat új szerzeménye, a francia Johan Micoud főszerepet játszott. A gall játékmester kiválóan futballozott, és bár az első játékrészben kihagyott egy tizenegyest, a szünet után góllal koronázta meg teljesítményét.

Micoud 1973. július 24-én született Cannes-ban, és a helyi klubban kezdte pályafutását. Már tizenkilenc esztendősen a felnőtt csapat tagja volt, és az 1992-93-as idényben a másodosztályban 28 találkozón lépett pályára.

A gárda ekkor feljutott a legjobbak közé, és Micoud a Division 1-ben éppen a huszadik születésnapján mutatkozhatott be a Saint-Etienne ellen. Teljesítményére nem lehetett panasz, hiszen 34 meccsen háromszor volt eredményes, de a következő idényben még több gólt szerzett, ekkor hétszer talált be.

Miután az 1995-96-os bajnokságban is kiválóan futballozott, a nagycsapatok sorban álltak az aláírásáért, és Micoud végül 1996 nyarán a Girondins Bordeaux ajánlatát fogadta el. Itt tovább folytatta remeklését, meghatározó játékosa volt a gárdának, és az 1998-99-es szezonban felért a csúcsra: ebben a pontvadászatban kilenc gólig jutott, a csapattal bajnoki címet nyert, és 1999 augusztusában a nagyválogatottban is bemutatkozhatott Észak-Írország ellen.

Micoud győzelemmel debütált a Werderben/sport/focivilag/20020910kikapott.html

A következő esztendőben tagja volt az Európa-bajnok francia csapatnak, és a kontinensviadal után az olasz AC Parmába szerződött. Első olaszországi idényében jól futballozott, de a legutóbbi pontvadászatban már csak elvétve kapott játéklehetőséget. Ennek ellenére ott volt a világbajnokságon Zidane tartalékjaként, de nem tudta pótolni a sérült világklasszist. A Parma a nyáron felbontotta kontraktusát, így Micoud ingyen igazolhatott a Werderbe, ahol, úgy látszik, azonnal megtalálta a helyét.