Vágólapra másolva!
A DVSC háza táján nagy a készülődés a pénteki, ZTE elleni bajnoki előtt, garantált a telt ház az Oláh Gábor utcai stadionban, ami többek között a Szentes Lázár vezetőedző által előszeretettel alkalmazott támadófutball dicsérete is. A tréner ugyanakkor ezúttal nem számíthat a Loki-drukkerek nagy kedvencére, Sándor Tamásra, aki három sárga lapja miatt pihen. A technikás játékos a hét végi esélylatolgatáson kívül összevetette a két-három évvel ezelőtti DVSC-t a mostanival.

"Annak idején, a kiesést követően volt egy évünk a másodosztályban, amikor összerázódhattunk, most viszont lényegesen nagyobb az eredménykényszer, s így nehezebb is csapatot építeni" - kezdte Sándor Tamás az összevetést, majd így folytatta: "Amennyiben lesz türelem a jelenlegi DVSC-vel szemben, s jövőre, majd azután is fokozatosan megerősítik az együttest, két-három év alatt kiemelkedő eredményeket érhet el a csapat.

- Mindez a nemzetközi kupaszereplés kivívását jelenti?
- Talán annál is többet, hiszen a nemzetközi kupaindulás szerintem ebben az évben is benne van a csapatban, pedig alaposan kicserélődött még a tavalyi gárda is, hiszen a kezdőcsapatból kevesen maradtak a klubnál.

- Hazaérkezése után miként fogadták Debrecenben?
- Nem panaszkodhatok, nagy szeretettel köszöntöttek a drukkerek, s szerencsére a szurkolótábor még mindig imádja a csapatot. Pedig mint említettem, alaposan kicserélődött az együttes, abból a csapatból, amelyikből külföldre szerződtem, ma már csak Szatmári Csaba és Böőr Zoltán van az egyesületnél.

- Gondolom, a Szentes Lázár vezetőedző által igényelt támadófutball fekszik a stílusának...
- Valóban, csak kár, hogy éppen hazai közönségünk előtt sérülés miatt kénytelen voltam kihagyni az Újpest elleni meccsünket, most a ZTE ellen pedig sárga lapjaim miatt kell a lelátóról néznem a többieket. Ettől függetlenül nagyon bízom a győzelemben, már csak azért is, mert tavasszal 6-1-re győztek a zalaiak Debrecenben, amiért illene visszavágnunk.

- Különösen Lipcsei Péter sikeres visszatérése indokolja a kérdést: mennyire bízik az újabb válogatottságban?
- Egyelőre nem hiszem, hogy meghívót kapnék, ugyanis úgy tűnik, nagyon együtt van a válogatott. Legalábbis az izlandi győzelem erről tanúskodik, hiszen Reykjavíkban nehéz nyerni, nem véletlenül jegyzik húsz hellyel előrébb Izlandot a mi csapatunknál. Persze, azért nem mondtam le a válogatottságról, ám tudom: előbb a DVSC-ben kell jól futballoznom, no meg ezzel párhuzamosan a Lokinak is kiemelkedően kell szerepelnie a bajnokságban. Ez a kettő együtt érhet talán egy újabb válogatottbeli invitálást.

Bánki József