Vágólapra másolva!
SMS-tudósítás a Bajnokok Ligájáról
Ön akkor is rögtön megtudhatja a meccsek eredményeit, ha se internet, se tévé, se rádió nincs a közelben. Csupán egy SMS-t kell küldenie nekünk, és mi mindenről informáljuk!

Részletek>>>

Az A csoport rangadóján az Arsenal a Borussia Dortmundot fogadta, és miután a németek játékmestere, a cseh Tomás Rosicky hiányzott a csapatból sérülés miatt, így várható volt, hogy a germánok nem fogják túlzásba vinni a támadásokat.

Az angoloknál némi meglepetésre rögtön bekerült a kezdő tizenegybe a világbajnokság óta sérüléssel bajlódó, és azóta csípőműtéten is átesett Fredrik Ljungberg, aki ezúttal rikító vörös haj helyett tengerészgyalogos frizurával tűnt ki.

Az Ágyúsok az első játékrészben is sokkal többet birtokolták a labdát, meg is voltak a helyzeteik, ám ezeket Jens Lehmann mind hárítani tudta, és a Dortmund védelme a fiatal Cristophe Metzelder vezérletével meglehetősen magabiztosan állt a lábán. Jellemző, hogy az első játékrészben a partjelzőnek egyetlen alkalommal sem kellett felemelnie a zászlaját lesállás miatt.

A csoport:
Arsenal - Dortmund 2-0
Auxerre - PSV 0-0


A csoport másik meccsén, az Auxerre és a PSV összecsapásán a két kapus, Fabien Cool, illetve Jelle ten Rouwelaar volt a mérkőzés legjobbja, nem meglepetés tehát, hogy a találkozó gól nélküli döntetlenre végződött.

Program, eredmények/sport/focivilag/bl/20020829abajnokok.htmlCsoportállások/sport/focivilag/bl/20020917csoportallasok.htmlKi lesz a BL-győztes?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=7183

Érdekesség, hogy a vendégeknél Ten Rouwelaar ezen az összecsapáson mutatkozott be az első csapatban (az első számú kapus, Edwin Zoetebir sérülés miatt nem játszhatott), de ehhez képest kiváló teljesítményt nyújtott. Persze, lehetséges, hogy ha az Auxerre-ből nem hiányzik a francia válogatott Djibril Cissé, akkor minden másként alakul.

A hollandok ezzel a döntetlennel sem voltak elégedetlenek, ami abból is látszott, hogy időnként a lehető legnagyobb nyugalommal passzolgatták hátul a labdát.