Vágólapra másolva!
A remek bajnoki kezdés - győzelem az Újpest ellen - dacára csúnyán visszaesett, és jelenleg öt ponttal a táblázat alsó régiójában található a Dunaferr. A rossz szereplés, valamint a legutóbbi, Kispesttől elszenvedett 3-1-es vereség után, ahogy az lenni szokott mifelénk, azonnal edzőcseréről kezdtek el suttogni Dunaújvárosban.

Szabó József, a Dunaferr elnöke aztán jelezte, nem a szakmai stáb élén történő váltásban, hanem a teljesítményorientált premizálásban látja a kiutat. Ettől függetlenül, a játékosoknak ki nem fizetett összegekről jönnek a hírek a Dunaferr háza tájáról, s állítólag a Magyar Labdarúgó Ligához megérkezett Balaskó Iván beadványa, amiben szerződésszegéssel vádolja az újvárosi labdarúgó kft.-t. Ilyen körülmények közepette erősítették meg tehát tisztségében Tornyi Barnabás vezetőedzőt, aki válaszolt az [origo] kérdéseire.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020913aborsodi.html

- Tudván, hogy általában képes hatni a játékosokra, ezúttal milyen jellegű beszélgetést kezdeményezett az öltözőben?
- Próbáltuk kielemezni a vereség okait, ha kellett, személyre lebontva is, s abban maradtunk, ezeket a hibákat a jövőben nem szabad elkövetnünk.

- Fogékonyak voltak a futballisták az elhangzottakra?
- Igen, bár gyorsan hozzátenném, ugyanezt éreztem a Siófok elleni meccsünk után is, aztán az eredmények mégsem igazolták vissza a változást. Remélem, ezúttal nem kell csalódnom ez ügyben.

- A Kispest ellen tényleg tragikus 90 percet élt át.
- Valóban, hiszen egy nappal a meccs előtt hunyt el az édesapám, ami abszolút lesújtott, a bajnokin pedig négy perc alatt két gólt kaptunk, és ezt követően képtelenek voltunk talpra állni.

- Annyit azért áruljon el, morális gondok is vannak a csapaton belül?
- Erre határozottan azt válaszolhatom, hogy nem. Továbbra is bízom a futballistáimban, és remélem, győzelmekkel igazolják majd várakozásaimat.

Bánki József