Vágólapra másolva!

"Tisztában vagyok vele, hogy hamarosan felépül, de állok a kihívás elé" - nyilatkozott a Corriere dello Sportnak a 3-0-s madridi sikerrel véget ért római találkozó után. "Úgy érzem, bebizonyítottam: alkalmas vagyok arra, hogy egy ilyen kiváló csapatban játszhassak."

Az általában csereként pályára lépő és Morientes helyett a kezdőbe most is csak az utolsó pillanatban jelölt támadó először a 41. percben talált be a hazaiak kapujába, majd bő negyed órával a lefújás előtt ő állította be a végeredményt. Meggyőző teljesítménye - amivel már nem először rukkolt ki -, nehéz helyzet elé állíthatja a döntéshozókat, elsősorban Vicente del Bosquét. A vezetőedzőnek hamarosan döntenie kell, hogy az idei világbajnokság brazil gólkirályát vagy őt szerepelteti-e a folytatásban. Maga Ronaldo elismerően nyilatkozott vetélytársáról: "Ismét lenyűgözött a játékával. Nem ismerem őt igazán, de úgy tűnik, figyelemre méltó technikai képességekkel rendelkezik."

A keddi slágertalálkozó a madridiak számára két kisebb sérüléssel járt: Zinedine Zidane-nak a bokája, Claude Makelelének pedig a térde szorult kezelésre.