Vágólapra másolva!
A hét végén mind a négy topligában bajnoki fordulót rendeznek. A számunkra legérdekesebb Bundesligában a Cottbus a Bayern München látogat, a Bréma a Leverkusent, a Hertha a Hamburgot fogadja. Fontos mérkőzés előtt áll a rossz szériával rendelkező angol Manchester United és az olasz AS Roma, előbbi a Premiershipben a Tottenhamet, utóbbi a Serie A-ban a Modenát fogadja.

A német labdarúgó-bajnokság "országos egyesét" a Bayern München-Cottbus összecsapás jelenti. Lőwék számára nem túl jó előjel, hogy a legtöbb gólt rúgó bajorokhoz látogatnak, hiszen az Energie az idei szezonban eddig a legtöbb találatot kapta. Ráadásul a magyarokra is rájár a rúd: Schröder, Gebhardt és Reichenberger mellett Miriuta sérült, de Lőwnek is fáj az Achillese, így lehet, helyén Kobylanski lép majd pályára. Meglepő lenne, ha az újonnan igazolt Rink nem kapna helyet a kezdőben. A bajorok sem lehetnek boldogok, hiszen a BL-fordulóban az Olimpiai-stadionban kaptak ki a Deportivótól. Lizarazu, Scholl, Santa Cruz és Deisler sérült.

Győzelmet remélünk másik "magyar" együttesünktől, a Werder Brementől, amely a romokban heverő Leverkusent fogadja majd. A két támadó, Charisteas, illetve Ailton mögött Schaaf edző megtalálta a Lisztes, Micoud páros ideális helyét, ez a négyes kétségtelenül támadószellemű játékot ígér. Banovic, Wehlage és Barten műtét után még nem is edz, Tjikuzu büntetésben van, s Friedrich sem egészséges. A Leverkusenben is négy sérült van, ám mind kulcsjátékos: Toppmöller nem számolhat Butt kapuson kívül Nowotny, Sebescen, és Placente szereplésével sem.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20020914abundesliga.htmlBundesliga 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

A csontutolsó Kaiserslautern okozhatja a forduló meglepetését, már amennyiben Eric Gerets tanítványai képesek legyőzni az 1860 Münchent. Ramzy, Hrisztov, Anfang és Timm hiányzó, de a cserék között található a kegyvesztett Rauter és Basler is. A vendégeknél Stranzl, Tyce, Max és Da Silva helye szorul pótlásra.

A Hertha a Hamburgot fogadja, az utóbbi négy berlini fellépésen három alkalommal rendesen ki is tömte a vendégeket (6-1, 4-0, 6-0). A Kicker szerint mind Király, mind Dárdai kezdő lesz, Lapaczinski, Alves, Schmidt, Simunic, Nene és Beinlich viszont sérült. A hamburgi együttesben Kurt Jara nem számíthat Rahn, Antar, valamint Cardoso szereplésére.

A 6. forduló műsora
szombat, 15.30:
Hertha - Hamburg
Wolfsburg - Nürnberg
Bayern München - Cottbus
Bremen - Leverkusen
Hannover - Bochum
Rostock - Dortmund
Kaiserslautern - 1860 München
vasárnap, 17.30:
Schalke - Mönchengladbach
Stuttgart -Bielefeld