Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi mérkőzésén a bajnoki címvédő ZTE a második helyen álló Győr ellen megszerezte idei második győzelmét. A Siófok 1-2-es állásnál a 89. és a 90. percben lőtt góllal fordított az Újpest ellen.

Borsodi Liga, nyolcadik forduló:
Zalaegerszegi TE - Győri ETO 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 5000 néző
vezette: Arany
Zalaegerszeg:Turi - Kocsárdi, Urbán, Budisa, Kral - Ljubojevic, Vincze O., Balog Cs., Egressy - Faragó, Sabo (Koplárovics, 88.).
Győr:Sebők - Böjte, Lakos, Hucika, Peric (Regedei, 72.) - Füzi (Kartelo, 46.), Szanyó, Németh - Herczeg, Semenik (Weitner, 66.), Baumgartner.
gól: Vincze O. (36.), Egressy (55.)
sárga lap: Ljubojevic (52.), Sabo (72.), Kocsárdi (76.), illetve Hucika (25.)

36. perc: Ljubojevic indította remek labdával Vincze Ottót, aki tizenegy méterről a kifutó Sebők mellett emelt a kapu közepébe (1-0).

55. perc: Ljubojevic futott el a jobb oldalon, beadását a hosszú oldalon érkező Egressy három méterről a bal alsó sarokba gurította (2-0).

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020920aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlHogyan tovább, ZTE?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=40343

A körülményekhez képest csaknem telt ház várta a csapatokat, ugyanis a zalaegerszegi stadion még félkésznek is alig nevezhető. Ráadásul először játszott itthon ebben a szezonban a bajnokcsapat és manchesteri fiaskó ide, zágrábi zakó oda, a szurkolók kíváncsiak voltak Kocsárdiékra. Némi meglepetéssel konstatálhatták, hogy Csóka, Kenesei, Babati, Molnár, Szamosi, Ilic és Nagy Lajos különböző okok miatt nem állhatott Bozsik Péter rendelkezésére.

Aktívabban kezdtek a hazaiak, Sabo fejesénél, majd Urbán bombaszabadrúgásánál kellett nagyot nyújtózkodnia Sebőknek. A győri kapuvédő 37 percig állta a nem túl heves rohamokat, akkor azonban Vincze klasszis megoldásánál tehetetlen volt. Kár, hogy a rutinos középpályás a gólon kívül egyébként nem nagyon vétette észre magát. A zalai vezetés előtt és utána is egyértelmű volt a fölénye a hazaiaknak, a győriek apró hibák miatt kevés alkalommal jutottak el Turi kapujáig.

Fordulás után is megmaradt Balogék nagyobb harci kedve és az 52. percben Egressy volt megint jó helyen, jó időben. Kétgólos előnyük birtokában jelentősen visszavettek a kékek, és a győriek ezt megérezték: Szanyó és Peric is szabadrúgásból próbálta bevenni a házigazdák kapuját, ami ezen a napon nem sikerült. Nem játszott rosszul a vendégcsapat, de a legfontosabb, a gól hiányzott a játékukból.

Bozsik Péter (ZTE):"Örülök, hogy a fájó csütörtöki kudarc után játékosaim igazi sportemberi kvalitásokat mutattak fel. Véleményem szerint sikerünkhöz nem fért kétség."

Tamási Zsolt (Győr): "Gratulálok a Zetének, hogy egy ilyen pofon után így felállt! Mi az első félidőben több, a szünet után kevesebb hibával játszottunk, de a gól ma nem volt benne labdarúgóimban."

Zsámár Roland