Vágólapra másolva!
A Parlamentben Medgyessy Péter kormányfő fogadta a 2008-as labdarúgó Európa-bajnoki pályázatot vizsgáló UEFA-szemlebizottság négy tagját, valamint Bozóky Imre MLSZ-elnököt.

Az előző kormányzati ciklusban megkezdett stadionrekonstrukciós program folytatódik, de ésszerűbben és eredményesebben. Ezt Medgyessy Péter kormányfő mondta a szemlebizottság tagjainak a parlamenti fogadáson. A megbeszélésen többek között szóba került, hogy a kedvező elbírálás és a jó rendezés az erkölcsi sikereken túl jelentős idegenforgalmi bevételeket hozhat az országnak.

Jürgen Müller, a válogatottak eseményeit felügyelő osztály vezető termékmenedzsere, Anne King, az asszisztense, Christophe von Wattenwyl eseménymenedzser és Cees de Bruin, a stadionokért és biztonságért felelős bizottsági képviselő mellett Jánosi György sportminiszter is jelen volt a zárt ajtók mögött zajló 25 perces tárgyaláson.

A küldöttséggel hétfőn ugyan Magyarországra érkezett a kommunikációért és sajtóügyekért felelős Mike Lee, valamint Lars-Christer Olsson marketing-szakember is, de ők visszautaztak az UEFA nyoni központjába, és majd csak csütörtökön este jönnek újra Budapestre.

Bozóky szerint jó esélyünk van az Eb-rendezésre/sport/magyarfoci/20020920bozoky.html

Von Wattenwyl, aki már a 2004-es Eb-pályázat kapcsán is járt Magyarországon, úgy nyilatkozott: nagyon örül annak és elégedettséggel tölti el, hogy azok a kritikai észrevételek, amelyeket 1999-ben fogalmazott meg szakértő társaival a stadionok állapotáról és biztonsági felszereltségükről, nyitott fülekre találtak és a magyar fél azóta többé-kevésbé megoldotta a problémákat.

A bizottság hétfőn Győrben, kedden Kaposváron és Székesfehérváron járt, szerdán a parlamenti látogatást követően Miskolcra utazott. Kobold Tamás polgármester köszöntötte a repülő helyett autóval, s emiatt jelentős késéssel érkező szemlebizottságot, majd Pfiegler Péter, a városháza nemzetközi referense adott részletes tájékoztatást a városról. Ismertette a szálláslehetőségeket, beszélt a tervezett beruházásokról, fejlesztésekről, majd Viszlai József mutatta be a diósgyőri stadion makettjét. A létesítményt megálmodó szakember sok kérdést kapott, de állta az ostromot.

Diósgyőrben minden igényt kielégítő, vadonatúj, 30 ezer néző befogadására alkalmas stadion épülne a 2008-as Európa-bajnokságra, amennyiben Magyarország elnyeri a rendezés jogát. Az alaposan tanulmányozott makettek elnyerték a bizottság tetszését.

A bizottság tagjai Miskolc után Debrecenben, majd csütörtökön Szegeden, s a fővárosban szemlélődik. A program pénteken Mádl Ferenc köztársasági elnök fogadásával zárul.