Vágólapra másolva!
Feljelentette a Diósgyőrt Szeiler József. A Ferencváros labdarúgócsapatának klubigazgatója megunta a hitegetést - a diósgyőriek még mindig nem utalták át az FTC-től a nyáron átigazolt Rob Kornél és Vén Gábor vételárát -, s tegnap a ligához fordult.

Az igazgató elmondta, hogy az első határidő augusztus 15-e volt, s akkor megértették a diósgyőriek kérését, és a hónap végéig haladékot adtak a fizetésre.

Ám a módosított határidő lejárta után újabb alkudozás és hitegetés kezdődött. Szeilerék nem tehettek mást, mint hogy a liga segítségét kérték, ám ha megérkezik a pénz az FTC számlájára, a klub visszavonja a feljelentést.

Reszeli Soós István, a Diósgyőr klubigazgatója is elismerte a tartozást, bár csodálkozott a feljelentésen. A késést Reszeli azzal magyarázta, hogy a csapat egyik szponzora likviditási gondokkal küszködött, ám azóta megoldódott a gond, s garanciát vállaltak a két játékos vételárának kifizetésére. Reszeli szerint hétfőn az FTC számláján lesz az összeg.

Ha a liga megállapítja a diósgyőriek vétkességét, a versenykiírás értelmében a csapattól, augusztus 15-ig visszamenőleg, fordulónként addig kell három pontot levonni, amíg a Ferencváros meg nem kapja a pénzét.

Burkovits Ferenc