Vágólapra másolva!

Nézők nélkül borzalmas futballozni

Köztudott, hogy a labdarúgás elsősorban a nézőkért van, üres lelátók előtt csak a gátlásokkal küszködők, vagy a magányt kedvelők szeretnek játszani. A szombati bajnoki fordulóban két zárt kapus találkozóra is sor került, így az Újpest-Kispest (4-2) és a Videoton-ZTE (2-1) mérkőzések után megkérdeztük a győztes csapatok edzőit, miként élték meg a szokatlan 90 percet.

"Ezzel a pályabezárással a futballt és a csapatot büntették meg, így ugyanis nem lehet játszani. A sivár lelátókhoz hasonló volt a meccs is. Nekem nagyon nem tetszett. A 4-2-es győzelemnek természetesen örülök, de ennél tudunk mi sokkal jobban is játszani. Szerencsére a PSG elleni UEFA-kupa visszavágón és a békéscsabai bajnokin nem a visszhang, hanem a lelátói moraj lesz a jellemző, s remélem, a végén mi örülünk majd, hiszen mindkét meccsen győzni akarunk" - mondta Szabó András, az Újpest mestere.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020927aborsodi.html

"Sokra tartom a bajnok ZTE legyőzését, de tagadhatatlanul borzalmas volt a zárt kapus meccs hangulata. A színész sem szeret üres nézőtér előtt játszani, ráadásul a futball elsősorban a szurkolókért van. Az meg külön balszerencse, hogy a ZTE elleni meccsünket biztosan élvezték volna a drukkerek, mivel eseménydús, élvezetes 90 percet játszottunk a zalaiakkal" - értékelt Várhidi Péter, a Videoton szakvezetője.

Bánki József