Vágólapra másolva!
Csendes hetet zárt a magyar futball. Nem rúgtak ki edzőt, legjobbjaink figyelmét nem osztotta meg sem kupa-, sem válogatott-mérkőzés, nem volt jelentős szurkolói rendbontás, igaz, két meccsen erre lehetőségük sem volt a drukkereknek, az Újpest és a Videoton zárt kapuk mögött élvezte a hazai pálya előnyét, és gyűjtötte be a három pontot. A Hidegkuti-stadiont ugyan senki sem zárta be, mégis csak ötszázan voltak kíváncsiak a listavezető újabb biztos győzelmére.
Babos Gábor (NAC Breda): A múlt héten már írtunk a NAC Breda újabb figyelemre méltó sorozatáról, amely úgy tűnt, megszakad vasárnap, hiszen Henk ten Cate csapata az újra félelmetes ellenféllé váló, a holland bajnokságban százszázalékos Ajax Amszterdam otthonába látogatott. Nem szakadt meg, sőt, a vendégek kis híján megelepetést okoztak, hiszen már 2-0-ra is vezettek az ArenA-ban, a vége 2-2 lett, de ezért legkevésbé a magyar kapus hibáztatható, hiszen mindkét amszterdami gól sakk-matt helyzetből született. Amikor csak lehetett, Babos bravúros védésekkel tartotta csapattársaiban a lelket, így a Breda az idény hatodik bajnokiján is veretlen maradt.
Simek Péter (Újpest): Simeket maga Gujdár Sándor követelte be válogatottunkba. A Kispest trénere többek között azzal magyarázta csapata 4-2-es zakóját a kongó újpesti ékszerdobozban, hogy a hazaiak kispadján -  igaz, ami igaz - jóval értékesebb, nagyobb tudású játékosok ültek, mint például sérüléséből felépült Simek Péter, aki a 73. percben lépett pályára, a hajrában pedig előbb gólpasszt adott Kovács Zoltánnak, majd  belőtte a lilák negyedik gólját.Juhár Tamás (Újpest): Juhár nem számít gólerős játékosnak, ebben az idényben azonban már másodszor volt eredményes, a Videoton után a Kispest ellen is a meccs első tíz percében köszönt be. Úgy tűnik, ballábas hátvéd kezdi megtalálni a helyét a csapatban, most már csak abban kell reménykednie, hogy nem lesz azok között a labdarúgók között, akiktől az Újpest a szponzorok távozása miatt kénytelen lesz megválni a télen.Pomper Tibor (Videoton): Amikor Pomper Tibor a másodosztályú BVSC-ből az akkori bajnok Dunaferrbe szerződött, a magyar futball nagy ígéretei között tartották számon, s még Bicskei Bertalan válogatottjába is meghívót kapott. A határozott fellépésű védő tavaly a Videotonnál sem játszott rosszul, az új bajnokságban viszont eddig meglehetősen hullámzó volt a teljesítménye, elmondása szerint a Győr elleni vereség után még azzal is meggyanúsították, hogy szándékosan az edzője, Várhidi Péter ellen játszott. A Zalaegerszeg ellen egy szabadrúgásból szerzett 21 méteres bombagóllal cáfolta a vádakat, beállítva a 2-1-es végeredményt.Selymes Tibor (Debrecen): A Csank János edzette Siófok kis híján Debrecenből is három pontot rabolt, hogy nem így történt, azt leginkább a rutinos Selymes Tibor cseles hajrágóljának köszönheti a Loki. Az egykori román válogatott a 87. percben a siófoki térfél közepéről végzett el szabadrúgást, a labda elsurrant a fejek mellett és a jobb alsó sarokban landolt.
Gera Zoltán (FTC): Előzött a Fradi. A kilencedik forduló rangadóján Győrben nyert a Garami-csapat, s így a tabella második fokára kapaszkodott fel. A történet főszereplője több szempontból is Gera Zoltán volt, aki előbb rúgott egy nagy kapufát, aztán a második félidőben gólt fejelt, majd gólpasszt adott Szili Attilának. Az már más kérdés, hogy (ismét) csak a játékvezető jóindulatán múlott, hogy nem jutott a kiállítás sorsára, hiszen a meccs 69. percében súlyos sérülést okozott Böjte Attilának. Hiába bizonygatta a meccs utáni tévéinterjúban, hogy nem szándékosan szabálytalankodott, a győri a közönség ezt nem hallotta, így a lelátói szitkozódás közepette Gera vélhetően pályafutása eddigi legkínosabb nyilvános beszélgetését élte át.Lisztes Krisztián (Werder Bremen): A brémai középpályást ezen a héten sem lehetett kihagyni az összeállításból, hiszen mind neki, mind csapatának kiválóan megy mostanában. A Werder vasárnap 4-1-re lépte le a Bochum csapatát, és már második a Bundesligában. A negyedik találat előtt a magyar játékmester szabadrúgásból hozta helyzetbe a góllövő Krstajicot.Lengyel Ferenc (Dunaferr): Az újvárosi csapat korelnöke üde színfoltja a magyar labdarúgásnak. Már két éve szóba került, hogy amolyan játékos-pályaedzőként fokozatosan visszavonul az aktív játéktól, ám erre azóta sem került sor, hiszen amikor igazán szükség van rá, vezéregyéniségévé válik a csapatának, és sorsdontő gólokat lő. Így történt ez szombaton is, a Sopron ellen több veszélyes átadást is végrehajtó csapatkapitány a 61. percben egy labdaszerzés után maga szerezte meg a hazaiak győztes találatát.Zavadszky Gábor (MTK): Noha Zavadszky Gábort többnyire a középpálya jobb oldalára jelöli Egervári Sándor, mi mégis lelkiismeret furdalás nélkül állítjuk a bal oldalra. Zavadszkynak ugyanis specális szerepe van MTK játékában (akárcsak korábban a Dunaferrében is), az oldalvonaltól befelé indulva a pálya bármelyik részén feltűnik, így az ellenfelet gyakran zavarba hozva szervezi a kékek játékát, a tabellára nézve nem is eredménytelenül. Emellett a góllövésből is kiveszi a részét, a Békéscsaba ellen duplázott, és a megelőzhetetlennek tűnő Illés Béla mögött öt góllal már második a házi góllövőlistán.
Kenesei Krisztián (ZTE): A zalaegerszegi gólvágó annak ellenére bekerült a válogatottba, hogy könyöklésért kiállították Székesfehérváron, s emiatt részben akár rá is lehet kenni a Zete újabb vereségét. Csakhogy a gyengélkedő csapatban mostanában egyedül ő nyújt bajnokhoz méltó teljesítményt, a Vidi ellen egyszer, a csütörtökön a Sopron ellen kétszer volt eredményes, második, ollózós gólja pedig élményszámba ment.Szabics Imre (Sturm Graz): Liszteshez hasonlóan Szabics is tartja remek formáját, a Sturm egyik legjobbja,  nagy önbizalommal és gólerősen játszik. A graziak szombaton 3-1-re verték a Salzburgot, a csapat harmadik gólját Szabics Imre szerezte. Ha így folytatja, előbb-utóbb Gellei Imrének számolnia kell vele.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)