Vágólapra másolva!
Komoly indulatokat gerjesztett a Ferencvárosnál a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának azon döntése, hogy Kenesei Krisztián, a ZTE csatára a Videoton ellen kapott piros lapja miatt két meccsen nem játszhat, de az ítélet végrehajtását november 30-ig felfüggesztették. Ráadásul a ZTE vasárnap éppen a Fradi ellen játszik bajnokit az Üllői úton. A ferencvárosiak a fura döntést követően azzal érveltek, hogy a Győr ellen kiállított Jovic esetében más mércével mértek.

Jovic állítólag megütötte ellenfelét - ugyanez volt a vád Keneseivel szemben is -, de az "áldozat", Igor Nicsenko már a pályán elismerte, és jelezte is a játékvezetőnek, hogy semmi sem történt, mégis egymeccses eltiltást kapott, melyet nem függesztettek fel, pedig Keneseihez hasonlóan a szerb légiósnak is ez volt az első kiállítása. A zöldek szerint, bár elvileg a szabályok lehetőséget adnak kiállítás esetén felfüggesztett büntetés kiszabására, az elmúlt években ilyesmi mégsem fordult elő.

A Fradinál hangsúlyozzák, hogy felháborodásuk nem a zalaegerszegi futballista ellen irányul, ráadásul kifejezetten jó a két klub kapcsolata is, csupán jelezni kívánják, miszerint a testület a Ferencvárost rendszeresen hátrányosan érintő határozatokat hoz. Példaként Dragóner Attila esetét hozták fel, a fellebbviteli bizottság ugyanis megállapította, hogy a fegyelmi döntés nem volt megalapozott, mégis érvényben maradt a négymeccses eltiltás, de az Üllői úton sokan Szűcs Lajos tavalyi "elmeszelését" is felhánytorgatták az illetékeseknek. Mint ismert, a Ferencváros kapusa, a tavalyi ZTE elleni idegenbeli bajnokin szintúgy élete első piros lapját kapta, ám a két mérkőzéstől való eltiltást nem kerülhette el.

Sikerre éhesek UEFA-csapataink/sport/magyarfoci/20021002sikerre.html

A hét elején egyébként a FIFA hozott egy olyan határozatot, mely szerint függetlenül az érintett labdarúgó ártatlanságától, minimum egymérkőzéses eltiltás automatikusan jár minden piros lapért.

Bánki József