Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban a német sportsajtó bő terjedelemben foglalkozott Király Gáborral. A Hertha BSC és a magyar válogatott kapusát előbb fegyelmi ügyben hozták hírbe hét végi 1860 München elleni bajnoki után, kedden este pedig a hálóőr produkciója keltett elismerést a szakmában, miután a berlini együttes 1-0-ra nyert és továbbjutott a skót Aberdeen ellen az UEFA-kupában. Az ominózus müncheni esetnél egyébként azt szeretné a német partjelző Király nyakába varrni, hogy meglökte őt, ezzel szemben a bizonyítékok a magyar kapus igazát támasztják alá.

"Az Aberdeen ellen végig jól játszottunk, és megérdemelten jutottunk tovább" - mondta Király Gábor. "Az első félidő 35. percében kiállították Neuendorfot, s ezt követően labdatartásra rendezkedtünk be, amit olyan sikerrel tettünk, hogy 60-40 százalék lett az arány a javunkra. Igaz, egy esetben Dárdai Pali a gólvonalunkról mentett, de bármilyen furcsa, mégsem kivárásra spekuláltunk, hanem győzelemre törtünk, s amikor a 67. percben a skótoktól is kiállítottak egy futballistát, még inkább belehúztunk. A 89. percben a 13. szögletből, ami ezúttal nekünk szerencsét hozott, Michael Preetz befejelte a továbbjutásunkat jelentő gólt. Nagy volt az öröm, még én is előreszaladtam gólszerzőnket köszönteni, a közönség, amely végig példásan buzdított bennünket, a végén nagy ünneplést rendezett, mivel a szurkolóink is tudták, a klub jövője múlott a sikerünkön."

"A győzelem aztán a hétvégi 1860 München elleni esetet is a háttérbe szorította, és ez így is van rendjén. Már csak azért is, mert teljesen ártatlan vagyok az ügyben. Nem véletlen, hogy a fegyelmi bizottság vezetője sem fogadta el a játékvezetői jelentést, amelyben az eltiltásomat kérik, mondván, meglöktem a partjelzőt. Ezek után olyan tárgyalásra kerül sor, feltehetően pénteken, amelyen az összes érintettnek jelen kell lennie. Rajtam kívül például Pintónak és Van Buriknak, akiket éppen a partjelző sértett meg. Nyugodtan várom a tárgyalást, hiszen a video- és a fényképfelvételek is bizonyítják, hogy hozzá sem értem a partjelzőhöz, sőt, ő volt az, aki meglökött engem. Egyszerűen nekem szaladt, majd elesett. Érthetetlen, hogy miért színészkedett, talán erre is fény derül a meghallgatáson."

Amikor ezt követően megemlítettük Királynak, hogy a magyar csapatok közül leginkább a Ferencvárosnak van esélye a továbbjutásra, s esetleg a Herthával is összesorsolhatják a következő körben, a magyar kapus ekképp reagált: "Remélem, nem így lesz, s csak a döntőben találkozunk a Fradival."

Bánki József